Pyhä Henki

Pyhä Henki tekee uskovassa töitä myös levossa, unessa, töissä, harrastuksissa jne. parantaen ihmisen haavoja, eheyttäen ja tuoden voimaa ja varmuutta - muuttaen ihmistä kohti oikeaa, lähemmäksi Jumalaa. Rukouksessa voi ihminen saada turbovaihteella pikavahvistusta, mutta Pyhä Henki toimii koko ajan.

Järki

Miksi alistaa suuri Usko ihmisen pienen järjen alle kun järki ei yksinkertaisesti riitä mihinkään, eikä sen tarvitsekaan riittää? Usko on uskoa. Esimerkiksi: Jeesus mursi leivän tuhansille. Jeesus käveli vetten päällä (ei siis jäälautan päällä tai rantavedessä). Opetuslapset paransivat sairaita Pyhällä Hengellä armolahjasta. Tai mitä uskontunnustuksessa käy ilmi (syntyi neitsyt Mariasta jne.) Ihmeitä tapahtuu. Koko ajan. Tässä ajassa. Kiitos niistä.

Suojelu

Isä suojelee lapsiaan.

Lähteminen

Tulee lähteä neljän seinän sisältä, sillä liikkeellä ollessaan on helpommin ohjailtavissa.

Synti

Synti ei synny synnillisestä teosta, vaan synnin juuret ovat syvemmällä. Siksi synti ei katoa, kun ihminen lakkaa tekemästä synnillistä tekoa. Synnillinen teko on kuin rikkaruohon maanpäällinen näkyvä osa. Kun näkyvän osan katkaisee, nousee rikkaruoho pian uudestaan. Rikkaruoho tulee poistaa juurineen.

Ihminen tekee syntiä, koska on syntinen. Synnin juuret ovat syvällä ihmisen epäuskossa. Synti poistetaan juurineen uskossa Jeesukseen Kristukseen. Tällöin synnin juurena oleva epäusko katoaa.

Tämän asian sisäistys tuli Kalevi Lehtisen kirjasta: Pyhä Henki tässä ja nyt.

Nöyrä, laupea ja kärsivällinen

Jos ihminen on nöyrä, laupea ja kärsivällinen, voi hän uskossa Jeesukseen Kristukseen, saavuttaa kaiken mahdollisen menestyksen.

Uskon lujuudesta

"Herra voi kyllä antaa voiton yhtä hyvin pienen kuin suurenkin joukon voimin."

Lujassa ja vankassa uskossa ei ole asioita tai tilanteita joita ei voisi kohdata. Tilanteisiin voi vain mennä, lipua stressittömästi armossa - ja asiat onnistuvat niin kuin Herra haluaa - eli uskovan ihmisen kannalta parhaimmalla mahdollisella tavalla. Paras mahdollinen tapa on Herran käsissä.

Tähän minä uskon.