5.Moos.14

"ja osta sillä rahalla kaikkea, mitä haluat, joko raavaita tai lampaita, viiniä tai väkijuomaa, kaikkea, mitä mielesi tekee, ja syö siellä Herran, sinun Jumalasi, edessä ja iloitse, sinä ja perheesi." (4.Moos.14:26)

Jostain syystä tämä jae sai minut ajattelemaan työpaikkaani ja seurakuntaa.

Perjantaina työpaikaltani haki 51 ihmistä hävikkiruokapussin. Samoihin aikoihin kun ruokakassijako oli, palaili  ateriapalvelun koordinaattori vapaaehtoisen kanssa ruokajakoreissultaan. He veivät noin 70 lämmintä ateriaa koteihin. Noilla kotikäynneillä näkee ihmisten hädän. Joskus ambulanssi on jouduttu tilaamaan paikalle - ja ihmishenki on säästynyt; ripulisängyt on vaihdettu uusiin ja niin sairaalareissulta on ollut mukavampi palata kotiin.

Mikä on seurakunta? Tuossa yllä on pari asiaa joita työpaikallani tehdään. Siellä myös  rukoillaan, pidetään hartauksia ja on soppakirkko. Johtokunnassa on pastoreita. Kuitenkaan työpaikkani ei ole seurakunta. 

Kun ajattelen seurakuntaa, joka kokoontuu uskovien kesken suljettujen ovien taakse, ajattelen, että sitäkö se on mitä Jumala haluaa! Ehkä aika on sitten iloita suuren perheen kanssa Herran edessä kun ensin on menty sinne missä kuolema ja perkele tekee työtään petettyjen sieluissa; kun on viety se leipäpala ja otettu sylki kiitoksena vastaan; kun on nähty kuinka elämä ottaa vallan takaisin kuolemalta.

Mikä on seurakunta? Hyvä kysymys.

http://www.hangonkatulahetys.fi/keita/