Toivo yhdessä Jumalassa

Ihminen voi varmuuden vuoksi palvoa monia jumalia ajatellen, että jokin niistä toimii. Tällöin ei oikeasti toimi mikään.
1. käsky kuuluu: Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.

Uskossa Jeesukseen Kristukseen on kyse siitä, että panemme toivomme yhteen ja ainoaan Jumalaan.

Kuolemisen teemapäivä

Olin kuolemisen teemapäivässä, jossa puhujina olivat lääkärin, poliisin, seurakunnan ja hautaustoimiston edustajat. Aiheina oli mm. mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän kuolee, ja mitä kaikkea kuolemasta aiheutuu.

Poliisin edustajan puheesta jäi päälimmäisenä mieleen poliisin rooli suruviestin viejänä omaiselle. Harvemmin suruviestin vie seurakunnan edustaja. Pappi tapaa läheisen menettäneen yleensä kun joku muu viranomainen, on jo viestin vienyt. Vainajien kuljetuksen kilpailuttamisesta ja sen suhteesta palveluksen mahdolliseen heikkenemiseen myös keskusteltiin ja asiasta oltiin huolissaan.

Lääkärin puheesta jäi päälimmäisenä mieleen se, että uskovaisten on jotenkin helpompi hyväksyä kuoleminen. Eutanasiaakin sivuttiin. Siitä mielen jäi se, että ihminen voi haluta kuolemaa, koska hän on esim. masentunut tai kivut ovat sietämättömän kovat. Tällaiset oireet tai sairaudet voidaan kuitenkaan parantaa.

Hautaustoimiston edustajan puheesta jäi mieleen se, kuinka sukulaiset nykyään saattavat katsoa kalenteriaan, mihin väliin hautaaminen mahtuu... Hautaustoimiston edustajat näkevät kuolemasta sen siistimättömän version, mitä ei ehkä ole edes hyvä, että omaiset näkevät. Omaiset voivat olla mukana kun kuolevaa "puetaan" arkkuun.

Tällainen teemapäivä kyllä sopii hyvin pääsiäisen yhteyteen. Pappi oli tässä teemapäivässä sivuroolissa. Joten tarkkaa selontekoa siitä, millaista Taivaassa on, ei saatu :)

Kun jotakin puuttuu...

Kuinka tärkeäksi huomaammekaan lasillisen vettä jos vettä ei ole! Kuinka tärkeäksi huomaammekaan terveyden jos terveyttä ei ole! Mutta jos meiltä puuttuu Jumala, silmillämme on laput...

Elämän henkäys

"Totisesti, Jumala ei tee vääryyttä, Kaikkivaltias ei vääristä oikeutta. Kuka on antanut maan hänen hallintaansa? Kuka on uskonut hänen hoitoonsa maanpiirin? Jos hän ajattelisi vain itseään ja vetäisi pois henkensä, elämän henkäyksen, koko luomakunta menehtyisi hetkessä ja ihminen palaisi takaisin maan tomuun."
Job 35:12-15

Jumala pelastaa

"Näin Jumala tekee ihmiselle. Kerran toisensa jälkeen Jumala pelastaa hänet kuoleman kidasta. Hän saa yhä katsella elämän valoa."
Job 33:29-30

Jumalan Sana vetää puoleensa

Kun Jumalan Sana erityisesti vetää puoleensa enkä syystä tai toisesta "pääse" Jumalan Sanan ääreen, tunnen itseni levottomaksi. Kun sitten lopulta pääsen Sanan ääreen, ahmin sitä jotenkin kokonaisvaltaisesti täydellä "teholla".