1.Aik.6

 Jumala oli antanut myös laulajia Herran temppeliin.

"Ja nämä ovat ne, jotka Daavid asetti pitämään huolta laulusta Herran temppelissä, senjälkeen kuin arkki oli saanut leposijan. He palvelivat veisaajina ilmestysmajan asumuksen edessä, kunnes Salomo rakensi Herran temppelin Jerusalemiin; he toimittivat virkaansa, niinkuin heille oli säädetty." (1.Aik.6:31-32)

Miltä kuulostaisi olla vakituisessa työsuhteessa ylistämässä Herraa seurakunnan kokouksissa; Niin että sinulla olisi siihen kaikki se aika mitä tarvitset, ja saisit siitä elannon. Tai miltä kuulostaisi olla vakituisessa työssä tutkimassa Raamattua kokopäiväisesti, niin että voisit jakaa sen helmiä kiirehtimättä. Voi kunpa tällainen olisi mahdollista tänä päivänä! Voi niitä pastoriparkoja, jotka näännyttävät itsensä kahdessa työssä, että he voisivat ylipäätä tehdä kutsumustaan vastaavaa työtä ja huolehtia perheestään. Joku on pielessä, jos hyvinvointivaltiossa ei ole tukiverkostoa tukea pieniä seurakuntia. Missä on yhteiskristillinen näky tässä asiassa? Eri asia on sitten ne muutamat seurakunnat joita valtio tukee; toivottavasti niissä ei toteudu sanonta: sen lauluja laulat, kenen leipääsi syöt.



1.Aik.5

Ruubenilaiset, gaadilaiset ja toinen puoli Manassaa kävivät sotaa hagrilaisia, Jeturia, Naafista ja Noodabia vastaan. 

"Ja he saivat apua näitä vastaan, niin että hagrilaiset ja kaikki, jotka olivat heidän kanssaan, joutuivat heidän käsiinsä; sillä he huusivat taistelussa Jumalan puoleen, ja hän kuuli heidän rukouksensa, koska he turvasivat häneen." (1.Aik.5:20)

Tällaisia todistuksia on Raamattu täynnä. Jumala antaa avun sille, joka Häneen turvaa. Nämä todistukset puhuvat yksinkertaisesti siitä, että sinäkin yksilönä voit turvata Jumalaan - ei mihinkään oman pään jumala-luomukseen,  vaan siihen ainoaan oikeaan Jumalaan, jonka Pyhä Raamattu ilmoittaa.

1.Aik.4

"Ja Jabes huusi Israelin Jumalaa, sanoen: "Jospa sinä siunaisit minua ja laajentaisit minun alueeni; jospa sinun kätesi olisi minun kanssani ja sinä varjelisit pahasta, niin että minä pääsisin kipuja kärsimästä!" Ja Jumala antoi hänen pyyntönsä toteutua." (1.Aik.4:10)

Jabes rukoili Jumalan mielen mukaisen rukouksen. Kyllä Jumala haluaa laajentaa uskovan aluetta, antaa askeleille avaran tilan, laajentaa myös sydäntä, ymmärrystä, tulevaisuuden näkymää, rakkautta ja antaa ylitsevuotavasti elämän rikkautta. (ks. Ps.118:5; 1.Kun.4:29; Kol.1:9-11; 2.Kor.7:2; 2.Kor.4:18; Ef.3:14-19; Joh.10:10)

Jumalan vallassa on tehdä mikä tahansa suureksi ja väkeväksi (1.Aik.29:11-12).