Herra auttaa ja pelastaa

"'Kun heikkoja sorretaan ja köyhät vaikeroivat,  minä astun esiin', sanoo Herra. 'Minä tuon avun ja pelastan heidät', lupaa Herra. Herran sanat ovat todet ja puhtaat, kirkkaat kuin seitsemästi puhdistettu hopea, joka hohtavana juoksee sulattimesta. Sinä, Herra, suojelet meitä, sinä varjelet meitä joka hetki tämän pahan ajan keskellä."
Ps.12:5-7

Pyhän Hengen johtamina

Pyhän Hengen johtamina ihmiset puhuivat sen minkä saivat Jumalalta. Näin syntyi Raamattu.

"Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisten tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen, minkä ovat Jumalalta saaneet."
2. Piet.1:21

Jumala on suuri

Raamattu on Pyhä kirja. Jumala ilmaisee itsensä ja tahtonsa siinä. Toki Jumala ilmaisee myös esimerkiksi luonnossa, lähimmäisissä ja elämäntapahtumissa itsensä. Jumala totisesti on suuri.

Ylistä Herraa sieluni

"Ylistä Herraa, minun sieluni! Herra, minun Jumalani, miten suuri ja mahtava sinä olet! Sinun vaatteenasi on kirkkaus ja kunnia, valo ympäröi sinut kuin viitta. Sinä olet levittänyt taivaan kuin telttakankaan ja tehnyt salisi ylisten vetten keskelle. Sinä otat pilvet vaunuiksesi ja kuljet tuulten siivillä. Sinä teet tuulista sanasi viejät ja panet liekit palvelijoiksesi."
Ps. 104:1-4

Jumala on valo

"Tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka julistamme teille: Jumala on valo, hänessä ei ole pimeyden häivää. Jos sanomme elävämme hänen yhteydessään mutta vaellamme pimeässä, me valehtelemme emmekä seuraa totuutta. Mutta jos me vaellamme valossa, niin kuin hän itse on valossa, meillä on yhteys toisiimme ja Jeesuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä."
1.Joh.1:5-7