Antaa omastaan

"- sillä minä en ota Herralle sitä, mikä on sinun, enkä uhraa ilmaiseksi saatua polttouhria". (1.Aik.21:24)

"Niin tuli köyhä leski ja pani kaksi ropoa, yhteensä muutamia pennejä. Ja hän kutsui opetuslapsensa tykönsä ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: tämä köyhä leski pani enemmän kuin kaikki muut, jotka panivat uhriarkkuun. Sillä he kaikki panivat liiastaan, mutta tämä pani puutteestaan kaiken, mitä hänellä oli, koko elämisensä." (Mark.12:42-44)

Näillä kahdella Raamatun kohdalla on jotakin yhteistä ja se liittyy antamiseen, uhriantiin. Kun annamme jotakin Jumalan valtakunnan työhön, annamme omastamme. Annamme siitä minkä eteen olemme mahdollisesti lujastikin paiskineet töitä ja jotka ovat "minun ikiomaani". Olemme valmiit ilolla antamaan ensimmäisen parhaan osan Herralle. Mutta kuinka köyhä voi antaa? Köyhä antaa vähästään vähän. Monet mieltävät kymmenykset kymmeneksi prosentiksi. Kirkollisvero vuonna 2020 on noin 1,4 %.

Jos käyt jossakin paikallisseurakunnassa niin on myös hyvä selvittää miten seurakunta ns. tulee toimeen. Ehkäpä yllätyt kun huomaat, että monet pienet seurakunnat todellakin ovat tässäkin asiassa uskon varassa.