Luomisesta

”Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.” (Hebr.11:3)

"Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät." (1.Moos.1:27)

Opiskelen näitä Raamattu-juttuja. Opiskelun tiimoilta kohtasin kysymyksen jossa tuli antaa oma näkemys luomisesta. Ihana kysymys. Kysymykseen vastaaminen ei ollut minulle kovin vaikeata, sillä uskon, että Raamattu on Jumalan Sanaa ja se mitä Jumala Sanassaan sanoo on oikein. Joitain juttuja siinä kuitenkin piti pähkäillä.

Uskon, että luomispäivät olivat 24 tunnin peräkkäisiä vuorokausia (2.Moos.20:11, 1.Moos.1:31). Jumala loi esimerkiksi ihmisen suoraan ihmiseksi. Aatami oli ensimmäinen ihminen (1.Kor.15:45, 1.Moos.1:27). Aatamin kautta synti tuli maailmaan ja synnin kautta kuolema (Room.5:12). En usko evoluutioteoriaan eikä minulla ole mitään tarvetta yrittää sitä ympätä Raamatun luomiskertomukseen. Jos minun tulee valita, uskonko koulussa opetettavaan oppikirjaan kaiken alusta vain Raamattuun, uskon tietysti Raamattuun.

Tehtäväni ei ole kyseenalaistaa Jumalan pyhää Sanaa, vaan ylistää Jumalan ihmeellisiä tekoja (1.Piet.2:9), joista sinä Jumalan rakastama ihminen olet todiste! Jumala rakastaa sinua.