Perusta

Kristityn ihmisen perusta on Jeesus Kristus. Jeesus on maailman Pelastaja. On normaalia, että pelastajasta halutaan kertoa kaikille. 

Raamatussa kerrotaan Marja Magdaleenasta. Jumala vapauti hänet riivaajista. Sitten hänestä tuli Herran palvelija. Hän vei hyvää sanomaa eteen päin: Jeesus elää.

Uskotko sinä, että Jeesus voi auttaa sinua, ja ymmärrätkö myös, että Jumalan tahto voi olla eri kuin sinun tahtosi? Eikö niin, että Jumala tietää paremmin mikä on sinulle ja minulle oikein ja hyväksi kuin sinä tai minä itse? Näin uskon.

"Kiitetty olkoon Herra joka päivä. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme. Sela." (Ps.68:20)

ks. 1.Kor.3:11; Joh.12:47; Joh.14:6; Joh.19:25; Luuk.8:1-3; Mark.16:1, 9-11

Uudenvuodenlupaukset

Olen monena uutenavuotena tehnyt uudenvuodenlupauksia. Olen mm. luvannut, että kuntoilen joka päivä, kerron evankeliumia joka päivä jollekin, en syö makeisia, kerron jokaiselle kohtaamalleni ihmiselle ensin jotakin positiivista, kirjoitan päiväkirjaa joka päivä, kirjoitan novellikokoelman vuoden aikana jne. Yhteistä näille lupauksilleni on, että mikään niistä ei ole pitänyt.

En minä sitä, etteikö uudenvuodenlupaukset voisi pitää. Minulle vain niin ei ole käynyt. Muistan jopa, että joku lupaukseni on pettänyt heti vuoden ensimmäisenä päivänä. Ja kyllähän se sitten harmittaa, että menin sillä tavalla tunaroimaan.

Tänä vuonna en tee uudenvuodenlupauksia. Sen sijaan nostan esille erään, jonka lupaukset pitävät. Ehkä olisikin hyvä omien lupauksien sijaan (tai lisäksi) käydä läpi Jumalan lupauksia Raamatusta. Jumalan lupaukset pysyvät ajasta aikaan. Niitä ei voi ismit, ideologiat, olosuhteet eikä mikään muukaan heilauttaa suuntaan tai toiseen. Vaikka sanojen merkitykset muuttuisivat, aina voi tarkastella asiaa alkuperäisessä asiayhteydessä alkukielellä.

Tässä on muutama Jumalan lupaus.

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta." (Joh.1:12-13)

"Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus". (Joh.8:12)

Jeesus on tuonut minun elämääni rauhan. Varjelen itseäni sillä tavalla, että en ota vastaan jumalattomia ismejä ja maailman ideologeja. Minulla on Jeesuksessa kaikki mitä tarvitsen hyvään elämään tässä ajassa ja iankaikkisesti.