Vapauden ja rauhan lähde

Luin kirjaa, missä kuvattiin muutosta ihmisen elämässä. Kirjassa sisäänpäin kääntyneet opiskelijat ahkeroitsivat opintojensa parissa. He olivat köyhiä opiskelijoita, joiden päämäärä oli saada tutkinto valmiiksi. Kaksi tällaista opiskelijaa löysivät toisensa ja he menivät naimisiin. Heillä ei juurikaan ollut muuta sosiaalista elämää kuin toisensa. Sitten tapahtui, että nainen petti miestä. He edelleen olivat yhdessä mutta miehessä tapahtui muutos. Kirja kuvaa sitä heräämiseksi. Mies ajatteli, että he voisivat alkaa elää vapaasti ilman mitään rajoja. Kirjan mukaan pariskunnan elämä ikään kuin aukeni ja kuin uusi maailma astui kuvaan. Sanalla sanoen: kirjan mukaan he alkoivat elää.
 
Mitä tuossa edellä olevassa tapahtui, oli perkeleen tarjoaman vapauden vastaanottaminen. Tiedän mistä puhun, koska olen kokenut samanlaista vapautta vuonna 2010 kun perheeni lähti ulkomaille. Ajattelin, että yksin kotiin jäädessäni olen vapaa tekemään mitä haluan eli minun tapauksessani rypemään synnissä. Se tarkoitti estotonta päihteiden käyttämistä, vieraan sylin etsimistä ja mielihyvän saamista pornosta. Kiitän Jumalaa ikuisesti, että Hän pysäytti minut.

Ihminen voi elämässä tehdä jumalattomia päätöksiä. Jumalan tahdon vastaisesta elämäntavasta katoaa rauha ja ilo. Tämä pätee myös piispoihin ja lukemattomiin pappeihin, jotka luopuvat Jumalan Sanan auktoriteetista ja alkavat maailman tahtomalla tavalla vihkiä kirkossa saman sukupuolen edustajia avioliittoon; ja kaksi lihaa tulevat yhdeksi. Jaksan uskoa, että syvällä sisimmässään nämä papit ja piispat ymmärtävät rikkoneensa Jumalan tahtoa vastaan. He ovat takertuneet maailman syöttiin.

Nöyrä ja Jumalainen ihminen tiedostaa kömmähdyksensä. Hän ns. nielaisee ylpeytensä ja kääntyy nöyränä Jumalan puoleen. Hän on valmis korjaamaan sanomisiaan mitä on julkisesti tuonut ilmi. Nöyrä ihminen ei nojaa ihmisten mielipiteisiin vaan Jumalaan. Nöyrä Herran palvelija on suuri ihminen. Arvostan valtavasti tällaisia ihmisiä, jotka eivät tuo itseään julki vaan kaikessa hiljaisuudessaan tekevät pyyteetöntä Jumalan työtä ja ahmivat totuutta, ei mediasta vaan Raamatusta.

Elämme joulun aikaa. Jouluevankeliumi ei ole mikään Astrid Lindgrenin satu vaan Ramatusta löytyvä tosikertomus. Jumalan Poika, Immanuel, Jeesus Kristus tuli ihmiseksi. Miksi? Jotta Hän voisi kuolla sinun edestäsi, kantaa sinun syntisi ristin puuhun. Jotta sinulla voisi olla todellinen rauha Hänen verihaavojensa kautta. Armosta, uskon kautta.