Kiroilla vai rukoilla?

Job menetti samana päivänä lähes kaiken omaisuutensa ja perheensä (Job.1:13-19). Silloin hän nousi, repäisi viittaansa, leikkasi hiuksensa, heittäytyi maahan ja ... ja mitä? Alkoiko Job kiroilla vimmatusti? Ei.

"Silloin Job nousi, repäisi viittansa ja leikkasi hiuksensa, heittäytyi maahan ja rukoili." (Job.1:20).

Job heittäytyi maahan rukoilemaan. "Ja hän sanoi: "Alastonna minä tulin äitini kohdusta, ja alastonna minä sinne palajan. Herra antoi, ja Herra otti; kiitetty olkoon Herran nimi."- " (Job.1:21-22)

Jobin kärsimykset tästä yhä vain kasvoivat eikä hän enää katsonut hyvällä sitä päivää jona hän oli syntynyt. Kuitenkin Job eli vielä kauan aikaa. Jobin kirja päättyy jakeeseen: "Sitten Job kuoli vanhana ja elämästä kyllänsä saaneena." Hän oli selvinnyt hirveistä kärsimyksistään. Sinäkin voit selvitä.

MInkä tähden? Kuinka kauan?

Sellaiset kysymykset kuin "kuinka kauan minun pitää vielä odottaa" tai "minkä tähden tämä kärsimys ei lopu", ovat ihan tavallisia kysymyksiä uskovillekin. Jos kaikki olisi päivän selvää ja ymmärtäisimme kaiken - olisiko silloin enää kyseessä usko, eikö pikemmin tietämys?

Aikanaan profeetta Habakuk katseli ympäilleen ja ihmetteli jumalatonta menoa: "Minkätähden sinä annat minun nähdä vääryyttä ja itse katselet turmiota? -" (Hab.1:3), ”-Minkätähden sinä katselet uskottomia, olet vaiti, kun jumalaton nielee hurskaampansa,” (Hab.1:13).

Mutta Jumala on oikeuden Jumala. Punnukset eivät jää epätasapainoon. Oikein tekeminen johtaa siunaukseen. "Katso, sen kansan sielu on kopea eikä ole suora; mutta vanhurskas on elävä uskostansa." (Hab.2:4)

Näyttäisi, että Habakuk sai kysymyksiinsä vastauksia, sillä kirjan lopussa hän sanoo:

"Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen autuuteni Jumalassa. Herra, Herra on minun voimani. Hän tekee minun jalkani nopsiksi niinkuin peurat ja antaa minun käydä kukkuloillani. -"  (Hab.3:17-18)

Olosuhteet eivät kerro kaikkea. Sinunkin sydämesi voi iloita Herrassa olosuhteistasi riippumatta. Emme ehkä tiedä "kuinka kauan" tai "minkä tähden", mutta Herra tietää.