Tässä on tie

Tunsin olevani eksynyt, jotenkin kiusausten alla. Avasin television. Siellä evankelista viittasi Raamatun jakeeseen Jes.30:21, mikä sopi minuun varsin hyvin:

"Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: -Tässä on tie, kulkekaa sitä."

Kun katsoin jakeita tuon minuun sopivan jakeen ympäriltä, hämmästyin. Hämmästyin koska tunsin, että nämä kohdat kertovat jotakin tärkeätä perheestäni. Jakeista välittyi lupauksia!

Televisiossa evankelista julisti pelastusta. Lapseni toi syliini laulukirjan, ja jostain syystä pyysi minua laulamaan kohdasta: "Kosketa minua Henki... Anna elämälle suunta ja tarkoitus"

Kyllä Herralla on huumorintajua. Hän tietää kärsimättömyyteni, ja antaa sitten vastauksia sadella joka tuutista.

Kuitenkin vasta ehtoollinen ajoi kiusaajan tiehensä. Kiusaajalla ei ole mitään voimaa kun kyseessä on Kristuksen ruumis ja veri.

Pelko

Pelko on luonteeltaan poissulkevaa. Se tarkoittaa, että suurempi pelko "poistaa" pienemmän pelon.
Raamatussa sanotaan, että tulee pelätä Jumalaa. Kun ihminen pelkää Jumalaa, hän ei pelkää ihmistä. Pelko ihmistä kohtaan johtaa Jumalan tahdon vastaiseen toimintaan, sillä silloinhan esimerkiksi evankeliumia ei uskalleta välittää muille ihmisille. Toisaalta Jumalan Sana voi "piilossa" kirkastua niin voimakkaaksi, että pelot yksinkertaisesti pyyhkiytyvät pois.

Syntisyyden tiedostaminen

Omasta mielestäni minä tiedostan jo tarpeeksi vahvasti oman syntisyyteni. Mutta se onkin oma mieleni, jolla ei ole mitään merkitystä sen kanssa miten Jumalan tahto tässäkin asiassa toteutuu. Ja kun Jumalan tahto toteutuu, voin olla rauhassa, sillä Jumala on hyvä. Kiitos Herra, että kaikki asiat ovat Sinun vallassasi.

Jeesus kärsi

Jeesus kärsi meille kuuluvan rangaistuksen.
Mitä on meidän helvettimme verrattuna Jeesuksen kärsimyksiin?

Minua hallitseva laki

"Huomaan siis, että minua hallitsee tällainen laki: haluan tehdä hyvää, mutta en pääse irti pahasta. Sisimmässäni minä iloiten hyväksyn Jumalan lain, mutta siinä mitä teen, näen toteutuvan toisen lain, joka sotii sisimpäni lakia vastaan. Näin olen ruumiissani vaikuttavan synnin lain vanki. Minä kurja ihminen! Kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Herramme Jeesuksen Kristuksen tähden! Niin minun sisimpäni noudattaa Jumalan lakia, mutta turmeltunut luontoni synnin lakia."
Room.7:21-25

Vanhurskas

Raamatussa sanotaan selvästi ja suoraan, että kaikki jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen, saavat Jumalan vanhurskauden. Vanhurskaudessa ihmisellä on rauha Jumalan kanssa.
Room. 3:22 sekä Room. 5:1

Sanotaan myös:
"Oikeamielisten polku on suora, sinä tasoitat vanhurskaan tiet."
Jes.26:7

Ja myös:
"Ja vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha. Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus, joka kestää iäti."
Jes.32:17

Harjoitella luottamista

Jumalaan luottamista voi varmasti harjoitella. Miten? Antamalla jokin vaikea asia Jumalan käsiin ja lopettaa itse asian murehtiminen.