Taivaaseen

"Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät." (Matt.7:13-14)

Taivaaseen ei mene moottoritietä. Sinne ei pääse sillä, että nimi on kirkkoherranviraston kirjoissa. Kuinka ihanaa olisi sanoa, että kaikki pääsevät Taivaaseen, mutta se ei ole totta. Nimi tulee olla Karitsan elämän kirjassa (Ilm.21:27).


Saamme nähdä Hänet sellaisena kuin Hän on

"Mikä on alusta ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselimme ja käsin kosketimme, siitä me puhumme: elämän Sanasta - ja elämä ilmestyi, ja me olemme nähneet sen ja todistamme siitä ja julistamme teille sen iankaikkisen elämän, joka oli Isän tykönä ja ilmestyi meille - minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, että teilläkin olisi yhteys meidän kanssamme; ja meillä on yhteys Isän ja hänen Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kanssa." (1.Joh.1:1-3)

Johannes näki Jeesuksen hyvin läheltä, niin läheltä, että hän todennäköisesti kuuli Jeesuksen sydämen äänen. Hän näki Jeesuksen ennen ylösnousemusta, ja sen jälkeen. Kun hän oli vangittuna Patmoksen saarella (Ilm.1:9), myös silloin hän näki Herran (Ilm.1:10-18)

Vielä vähän aikaa, ja sinäkin uskossa Jeesukseen, saat nähdä Herran sellaisena kuin Hän on. Millaiselta Hän näyttää? En minä tiedä. Mutta pian saamme sen tietää.

"Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on." (1.Joh.3:2)

ks. myös 1.Kor.15:1-9, Matt.17:1-2,

Ensimmäinen rakkaus

Johanneksen ilmestyksessä Herra sanoi jo vanhalle Johannekselle: "Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva." (Ilm.1:19)

Efeson seurakunnalle suunnatussa kirjeessä (Ilm.2:1-7) puhutaan ensimmäisestä rakkaudesta.

"Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi. Muista siis, mistä olet langennut, ja tee parannus, ja tee niitä ensimmäisiä tekoja; mutta jos et, niin minä tulen sinun tykösi ja työnnän sinun lampunjalkasi pois paikaltaan, ellet tee parannusta." (Ilm.2:4-5)

Kun muistelen uskoontuloani ja sen jälkeistä aikaa, niin kaikki kaikessa oli Jeesus, ja Jumalan rakkaus. Koska tulin uskoon kristillisen tv7-kanavan kautta, minulla oli tuo kanava auki käytännössä aina. Minua ei yhtään häirinnyt eri ohjelmissa olevat teologiset painotukset kunhan vain kuulin Jeesuksesta.

Kun ajoin Salosta autolla Helsinkiin pitkin moottoritietä ja kristillisen radiokanava Dein kuuluvuus alkoi pätkimään, niin se ei häirinnyt minua, kunhan vain kaiken rätinän ja suhinan keskeltä kuulin tuon ihanan sanan: Jeesus.

Tiedätkö mitä? Tuo Jeesus on edelleen yhtä ihana. Kun luin pitkästä aikaa ilmestyskirjasta ensimmäisestä rakkaudesta ja huomasin, että Raamatun merkkinäni oli traktaatti, tulin iloiseksi. Saan edelleen jakaa tätä Sanomaa.

Oman kotiseurakunnan löytäminen on tärkeää. Myös oman seurakunnan teologiaan perehtyminen on tärkeää. Sen ei tarvitse vähentää yhtään rakkautta Jeesukseen eikä rakkautta toisten paikallisseurakuntien veljiin. Jos sinulla ei ole kotiseurakuntaa, kannustan sinua etsimään sellaisen. Kadulla evankelioidessamme olemme iloisia jos saamme osoittaa ihmisille pelastustienä Jeesusta ja neuvoa ihminen mihin tahansa Jeesukseen uskovaan seurakuntaan, jossa hän voi kasvaa.

Sana sydämessämme

"Minä etsin sinua kaikesta sydämestäni, älä salli minun eksyä pois sinun käskyistäsi. Minä kätken sinun sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan." (Ps.119:10-11)

Kuinka tärkeää onkaan että puhumme ihmisten sydämille Jumalan Sanaa! Sanon tässä sydämille, sillä vaikka me kuulemme korvillamme, emmekö todella vastaanota sydämillämme?

"Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; - " (ks. Kol.3:16)