Jos emme tiedä miten menetellä

Jos emme tiedä miten menetellä jossakin tilanteessa, voimme ajatella mitä Jeesus tekisi samassa tilanteessa. Ja yht'äkkiä asia onkin meille selvä.

Tarrautua Jeesukseen

Ihmisellä on järki, harkintakyky ja vapaa tahto. Mutta ei ihmisen järki mikään Jumala ole. Ja miten se voisikaan olla? Eihän ihminen toimi aina oikein eikä voi nähdä kaikkien maailman asioiden asiayhteyksiä ja tarkoituksia. Ihminen on sidottu pitkälti siihen pisteeseen missä jalat osuvat maahan. Ja mitä jos maailmassa tai omassa elämässä tapahtuu jotakin hallitsematonta?

Usko Jeesukseen on todellinen voimavara, joka myös sallii oman järjen ja harkinnan käytön. Kyse ei siis ole kirjattujen sääntöjen pilkuntarkasta noudattamisesta ohi oman harkinnan. Kyse on Jumalan rakkaudesta ihmisessä. Siitä kuinka Pyhä Henki ihmisessä ohjaa ihmistä Jumalan tahdon mukaisiin tekoihin. Kun asiat jättää uskossa rukouksessa Jeesukselle, voi ihminen olla kaaoksessakin "rauhassa", sillä Jumalan tahto toteutuu. Ja Jumala pelastaa kaaoksen keskellä olevan ihmisen. Eikö tämä ole tavaton lohtu? On kyse sitten luonnonmullistuksesta, sairaudesta, sodasta, yksinäisyydestä, rakkaudettomuudesta tai mistä tahansa arkisesta asiasta, Jumala pelastaa omansa.

Minulla on nuorena aikuisena ollut paniikkihäiriö. Siihen liittyivät paniikkikohtaukset joissa koin fyysisiä ja psyykkisiä oireita (esim. rintakipuja, huimausta, hikoilua, kuoleman pelkoa, vahvaa epätodellisuuden tunnetta ja tunnetta että en voi pitää olemassa oloni langoista kiinni). Nuo paniikkikohtaukset tuntuivat todellakin kuin olisi ollut manalassa. Oma järkeily tällaisen kaaoksen keskellä vain pahensi asioita. Jos olisin tuolloin ollut uskossa, olisin voinut tarrautua Jeesukseen kiinni. Mutta, koska en uskonut, minulla oli vain hajoamassa oleva vääristynyt todellisuus mistä pitää kiinni.

Pimeydellä ei ole valtaa valkeudessa

Viisasta puhetta aiheesta: Pimeydellä ei ole valtaa valkeudessa.
Linkki johtaa keskusteluohjelmaan TV7 -ohjelma-arkistossa.

http://www.tv7.fi/vod/player/?program=14927

Uskossa me olemme Jeesuksessa jota vastaan paholainen ei voi mitään.

Jumalan taisteluvarustus

Tänään uskon kilpeni oli ties missä. Sain palavista nuolista osumia. Myöhemmin Sana puhdisti minut. Tajuan, että Raamatun Jumalan taisteluvarustus tulee olla yllä missä ikinä tässä maailmassamme kuljemme.

"Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta."
Ef.6:13-18

Jumala kantaa

Uskon, että elämä ei ole inhimillisen tiedon varassa. Jeesukseen uskovaa kantaa Jumala, jonka varassa elämä on. Uskovassa asuva Pyhä Henki todistaa Jumalasta. Mihin minä tarvitsisin tieteellistä todistusta Jumalan olemassaolosta?

Antaa sydämellä ei määrämitalla

Pienen pienikin apu tulee ottaa huomioon, jos se vähääkään voi auttaa Jumalan työssä. Määrä ei ratkaise.Uskon, että ei ole merkitystä sillä kunka monta euroa esimerkiksi lähetyskassaan kertyy vaan sillä onko apu annettu sydämellä uskossa Jeesukseen. Ja jos apu on annettu hyvällä sydämellä, se kantaa hedelmää ja vähäinenkin euromäärä saa aikaan enemmän kuin miljoonat kylmät rahat. Kuinka pojan viiisi ohraleipää ja kaksi kalaa riittivätkin ruokkimaan tuhannet ihmiset ja tähteiksi jäi vielä kaksitoista koria niin kuin Joh.6:1-15 voimme lukea!

Sallimus

Ei voi ajatella, että jos teen jotakin tietoisesti väärin, ja jos Jumala sallii sen tapahtuvan, niin se sitten olisikin oikein. Sallimus on eri asia kuin Jumalan tahdon mukaisuus.

Ilojuhla

Jos pääsisimme vierailulle Taivaaseen, niin haluaisimmeko enää tänne takaisin? Kuinka siunattu asia on Jeesukseen uskominen.

Hautajaiset ovat perinteisesti surujuhlia. Vaikea niitä on muuttaa ilojuhliksi, vaikka kyseessä olisikin kuolleen iloinen kotiin pääsy.