Mukavuusalueelta

”Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta, joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan! Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.” (Gal.1:3-5)

Ihminen luontaisesti viihtyy mukavuusalueillaan eikä oikein tahtoisi lähteä niiltä pois. On helppoa ja turvallista olla siinä. Mukavuusalueelta lähteminen saattaa aiheuttaa epävarmuutta, ehkä pelkoa ja epätietoisuutta. Ihminen suunnittelee jotenkin asiat ja lähtee sitten luontaisesti liikkeelle siinä uskossa että asiat menee suurin piirtein niin kuin on suunnitellut.

Mitä tarkoittaa itsensä alttiiksi paneminen Kristuksen tähden? Eikö se esimerkiksi tarkoita sitä, että voin uskossa Jeesukseen astua ns. mukavuusalueeni ulkopuolelle, lähteä uskossa liikkeelle viemään Hyvää Sanomaa Kristuksesta maailman turuille ja toreille. Minun ei tarvitse nähdä jokaista askeltani etukäteen. Totitesti riittää, että tiedän, että kaikki askeleeni ovat edeltä käsin valmistettu (Ef.2:10).