Elämä on Jumalan koulu

"Veljeni, pitäkää pelkkänä ilona, kun joudutte monenlaisiin koetuksiin. Tehän tiedätte, että teidän uskonne kestävyys koetuksissa saa aikaan kärsivällisyyttä. Kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, jotta olisitte täydellisiä ja eheitä, ette millään tavoin vajaita" (Jaak.1:2-4).

"Kun joudutte monenlaisiin...". Siinä ei sanota, että jos te joudutte... Vaikka tämä Sana oli osoitettu juutalaiskristityille, voimme ottaa tämän Sanan vastaan täytenä tänäkin päivänä täällä peräpohjolassa.

Jeesukseen uskova joutuu moniin erilaisiin koetuksiin. Uskon kestävyydessä on kyse testaamisesta. Jumala koettelee uskoamme - luotammeko Häneen ja rakastammeko Häntä koettelemuksissa. Kärsivällisyys taas on sitä, että myrskyn riepotellessa olemme Jumalan suojan alla.

Luotamme Jumalaan  ja rakastamme Jumalaa vaikka olemmekin koettelemuksissa. Se saa aikaan kärsivällisyyttä. 

"Siksi te riemuitsette, vaikka nyt, jos on tarpeen, vähän aikaa joudutte murehtimaan monenlaisissa koettelemuksissa, jotta teidän uskonne havaittaisiin koetuksissa kestäväksi, paljon kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka sekin koetellaan tulessa, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä." (1.Piet.1:6-7)

"- Herra, teidän Jumalanne, näet koettelee teitä saadakseen tietää, rakastatteko te Herraa, teidän Jumalaanne, koko sydämestänne ja koko sielustanne. Seuratkaa Herraa, teidän Jumalaanne, pelätkää häntä ja noudattakaa hänen käskyjään. Olkaa kuuliaisia hänelle, palvelkaa häntä ja riippukaa hänessä kiinni." (5.Moos.13:4b-5)