2.Sam.24

"Ja Arauna sanoi: "Miksi herrani, kuningas, tulee palvelijansa luo?" Daavid vastasi: "Ostamaan sinulta puimatantereen, rakentaakseni Herralle alttarin, että vitsaus taukoaisi kansasta"." (2.Sam.24:21, ks. jae 24).

Maassa riehui synnin seurauksena vitsaus, kulkutauti. Vitsaus loppui kun Daavid nöyrtyi ja kääntyi Herran puoleen (2.Sam.24:10, 25, ks. myös 2.Aik.7:14).

Huomionarvoista on, että tälle Daavidin ostamalle ja omistamalle maa-alalle (ks. myös 1.Aik.21:25 koko hinta) Daavidin poika Salomo myöhemmin rakennutti temppelin (ks. 2.Aik.3:1). Arauna jakeessa 2.Sam.24:24 on mitä ilmeisimmin sama henkilö kuin Ornan jakeessa 1.Aik.21:24.

2.Sam.23

"Israelin Jumala on sanonut, Israelin kallio on puhunut minulle: 'Joka hallitsee ihmisiä vanhurskaasti, joka hallitsee Jumalan pelossa, hän on niinkuin huomenhohde auringon noustessa pilvettömänä aamuna, kun maa kirkkaassa valossa vihannoi sateen jälkeen'." (2.Sam.23:3-4)

Vanhurskas johtaja tuo valkeutta pimeyteen, iloa siitä, että vihdoinkin oikeus tapahtuu. Valkeus ikään kuin tarttuu, se leviää yhteisössä, luo toivoa ja niin sekasotkut lähtevät purkautumaan yksi toisensa jälkeen. (ks. Ps.97:11, Tuom.5:31)

2.Sam.22

“Sillä sinä, Herra, olet minun lamppuni; Herra valaisee minun pimeyteni.” (2.Sam.22:29). 

Jeesukseen uskova on kutsuttu pimeydestä ihmeelliseen valkeuteen (1.Piet.2:9). Herra on se, joka vetää ylös suurista vesistä (2.Sam.22:17). Siksi voimme sanoa: ”Herra on minun valkeuteni ja autuuteni” (Ps.27:1).

Huonoinakin päivinä on viisasta tarrata Jeesukseen. Herra on otsikon luvun mukaan kallio, linna, pelastaja, vuori, kilpi, autuuden sarvi, varustus, pakopaikka, lamppu ja vahva turva. Herra on Elävä Jumala!

2.Sam.21

Otsikon luvussa on karmea esimerkki siitä kuinka kuningas Saulin tekojen tähden lävistettiin paaluihin seitsemän hänen jälkeläistään. Luvussa kerrotaan myös Rispasta, kahden paaluihin lävistetyn äidistä, joka otti säkin, levitti sen kalliolle, ja oli paalujen luona kuukausikaupalla. Hän hätisti petolintuja ja muita petoja, jotka olivat ruumiista kiinnostuneita. Siinä hän sitten kävi surutyönsä. 

Raamatussa sanotaan:  "Älköön isiä rangaistako kuolemalla lasten tähden älköönkä lapsia isien tähden; kukin rangaistakoon kuolemalla oman syntinsä tähden." (5.Moos.24:16). Emme voi tietää, oliko teloitetut syyllistyneet murhiin, mutta se ei yhtään vähennä asian karmeutta.

Voimme riemuita Jeesuksen Kristuksen ristintyön tähden. Emme voi mitenkään teoillamme sovittaa omia tai isiemme syntejä. Toki synnin seurauksissa saattaa olla selvitettävää, mutta itse synti on Golgatan ristin puulla sovitettu (1.Joh.2:2) . Hallelujaa! Kiitos sinulle, joka olet vastaan ottanut sovitustyön uskon kautta. Kiitos Isälle, Pojalle ja Pyhälle Hengelle. Jeesus sanoi ristillä: "Se on täytetty!" (Joh.19:30)