Armosta kaikki muuttuu

Uskoon tulemisessa on kyse Jumalan armosta. Ei kai kukaan väkisin voi tulla uskoon. Ihmisen tulee antautua. Jotta ihminen voi antautua, tarvitaan armoa. Armosta ihminen tajuaa syntisyytensä ja haluaa pelastua. Ja kun ihminen antautuu, tarvitsee vain ojentaa käsi. "Tässä olen. Muuta koko elämäni."

Jumala koskettaa syntisintäkin ihmistä. Umpikujassa voimien loppuessa se alakerran "ärsyttävä jeesustelija" saattaakin olla koko elämän pelastus. Tai katutyöntekijän lompakkoon unohtunut numero, voikin olla elämän tärkein numero. Se on uskomatonta, että kaikki voi muuttua. Kaikki saasta elämästä voi valua pois kuin vesi lavuaarin viemäriin.

Totuutta etsimässä

"Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan"
Mat.18:11

Lyhyt tie

Ihminen on syntinen. Uskossa katuva saa syntinsä anteeksi ja pelastuu Jumalan armosta.
Tie Jumalan luo on yhden ajatuksen päässä: "tule Kristus sydämeeni."

Jeesus tulee yllättäen

Jeesus tulee luokse yllättäen ja tavoilla joita ihminen ei välttämättä osaa odottaa. Esim. vetten päällä kävelevä Jeesus pelästytti veneessä olevat opetuslapset. Jeesus tuli veneen tykö ja opetuslapset luulivat ensin näkevänsä aaveen.

Merkki

Niin minä istuin siinä, ja toivoin merkkiä. Katsoessani pylvästä, näin siinä valon, ja valon keskellä mustan ristin.

Suurin saamani merkki tai todiste Jumalan olemassa olosta on muutos itsessäni. Olen edelleen syntinen, joka retkahtaa uudestaan ja uudestaan, mutta joka tapauksessa arvomaailmani on kokenut täysrempan. Pidän esimerkiksi asioista mitä ennen en voinut sietää. Ja mitä ennen himoitsin, en enää kaipaa. Tiedän myös mitä on rauha, vaikka en syntisyyttäni sitä aina koekkaan.

Uskon, että on olemassa todella leveä yksisuuntainen suora moottoritie, joka vie taivaaseen. Tuolla tiellä pitää usko. Ei ole liikaa pyydetty omalta itseltä, että pysyy tuolla leveällä paanalla jonne on armosta päässyt. Leveä tie sallii horjahtelut ja mutkittelut, kun vaan pitää katseensa eteen päin.

Silti minä kehtaan pyytää merkkiä.

Täydellinen tasa-arvo

Tässä maailmassa aidon rauhan, toivon, tasapainon, elämän, tarkoituksen ja menestyksen tuoja on Jeesus Kristus. Maailman imu on suuri ja sitä vastaan paras keino on rukous, yhteys Jumalaan päivittäin.

Sisäisen syvän rauhan voi saada yhtälailla jokainen ikään, sukupuoleen, elämän tilanteeseen, elämän tapaansa tai kansalaisuuteen katsomatta. Kaikki Jeesukseen uskovat ovat samalla viivalla, samalla tasolla riippumatta siitä onko uskonut 50 vuotta tai 50 sekuntia.

Rappioalkoholistilla, seurakuntapastorilla, opiskelijalla tai yritysjohtajalla on samat mahdollisuudet pelastua. Tässä asiassa toteutuu täydellinen tasa-arvo.