Lupaus pelastuksesta

"Herra sanoi Abrahamille: 'Lähde maastasi, asuinsijoiltasi ja isäsi kodista siihen maahan, jonka minä sinulle osoitan. Minä teen sinusta suuren kansan ja siunaan sinua, ja sinun nimesi on oleva suuri ja siinä on oleva siunaus. Minä siunaan niitä, jotka siunaavat sinua, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille'"
1. Moos 12:1-3

Niin Abraham lähti Herran käskyn mukaan... Ja nyt, noin 4000 vuotta myöhemmin voimme yhä kiittää siitä.

Totaaliset muutokset

Voiko mikään muuttaa ihmistä niin totaalisesti ja selvästi kuin usko? Kuinka elämänsä menettänyt voi sen saada silmänräpäyksessä takaisin. Kuinka esimerkiksi viinan orja ei vain yhtäkkiä tunne tarvetta juoda.

Uskossa on elämänsä menettäneen toivo. Lahjaksi ei tule elämä, vaan enemmän: ikuinen elämä.

Mitä on rakkaus?

"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaikessa se kärsii."
1. Kor. 13:4-7

kiusauksen voittaminen

"Teitä kohdannut kiusaus ei ole mitenkään epätavallinen. Jumalaan voi luottaa. Hän ei salli kiusauksen käydä teille ylivoimaiseksi, vaan antaessaan teidän joutua koetukseen hän samalla valmistaa pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää."
1. kor 10:13

Korppi ja kyyhky

Uskovassakin on läsnä vanha ja uusi luonto.

Vanha luonto on kuin Nooan arkista lähettämä korppi joka ei palannut arkkiin vaan jäi mässäilemään vedessä kelluvilla raadoilla. Korppi-luontomme hakee ravinnon siitä mikä on saanut jo tuomion: Saatamme esimerkiksi nauttia väkivallan ja pornon katsomisesta televisiosta. Lapsemme pelaavat mitä tahansa tietokonepelejä. Sarjat joissa ihmissuhteet ovat totaalisen sekaisin saavat sydämemme lyömään innosta jne.

Korppiluontomme eri ilmenemismuodoissaan tulee voittaa päivittäin.

Uskovan uusi luonto puolestaan on kuin Nooan arkista lähettämä kyyhky mikä vie raadoista vastakkaiseen suuntaan: elämään.