Kalliolla


"Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri." (Matt.7:24-27)

Se joka rakensi kalliolle ei tarkoita kovaa tunteetonta jäämiestä. Hän voi olla hyvinkin heikko, mutta hänen elämänsä perustus (ks.1.Kor.3:11) on kunnossa. Kyllä hän voi itkeä, nauraa ja iloita. Mutta hän ei tee päätöksiään niin, että hän panisi suurimman painoarvonsa tunteisiin tai olosuhteisiin. Ja heikkona ihmisenä hän ei voi muuta kuin turvata Jeesukseen. Kyllä hänet voidaan lyödä maahan. Hän voi sairastua ja kärsiä. Mutta hän ei uppoa enää sinne hiekkaliejuun, mistä hänet on kerran nostettu lujalle kallioperustukselle (ks. Ps.40:2). Siinä kallioperustuksella on hyvä paikka opiskella Jumalan Sanaa – ja elää sitä todeksi. Se on viisasta.


Sinun totuutesi pilviin asti


"Katso, niinkuin palvelijain silmät katsovat heidän isäntäinsä käsiin, ja niinkuin palvelijattaren silmät katsovat hänen emäntänsä käsiin, niin meidän silmämme katsovat Herran, meidän Jumalamme, puoleen, kunnes hän armahtaa meitä." (Ps.123:2)

Koska Herra on armollinen kaikissa teoissaan (Ps.145:17), olet sinäkin Hänen armotekojensa piirissä. Alaspainettuina katsomme Herraa kunnes Hän armahtaa meitä (Ps.123:2). Hän antaa voiman ja tuoreen voitelun (Ps.92:11).

Raamatussa sanotaan, että Jumalan armo on hyvä, suuri, lohduttava ja iankaikkinen. Armo ulottuu taivaisiin ja ylitse taivasten. (Ps.36:6, 108:5, 106:1, 57:11, 69:17, 119:76)

Voimme kiitoksen kanssa rukoilla:
”Tulkoon minulle sinun armosi, Herra, sinun apusi, sinun lupauksesi jälkeen.” (ps.119:41)