Profetiat

Vanhasta Testamentista löytyy paljon profetioita eli kirjoituksia Jeesuksesta ennen kuin Jeesus oli edes syntynyt. Mm. Jes.7:14 jakeessa kerrotaan, että neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel (Immanuel on suomeksi 'Meidän kanssamme on Jumala').

Jes.9:5-6 jakeissa kerrotaan:
"Sillä lapsi on syntynyt meille, poika annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas. Suuri on hänen valtansa, ja rauha loputon..."

Miikan kirjasta 5:1
"Sinä Betlehem, sinä Efrata, sinä olet pienin Juudan sukukuntien joukossa! Mutta sinun keskuudestasi nousee Israelille hallitsija. Hänen juurensa ovat muinaisuudessa, ikiaikojen takana."

Pimeys väistyy

Pimeys ei päde valoon, vaan se väistyy valon tieltä.

Kaksi kaunista kappaletta

Juha Tapio: Väsyneet maan
Väsyneet maan

Marja Kiiskilä: Ilouutinen
Ilouutinen

Uskoa näkemättä

Kanaanin maassa oli nälänhätä. Jaakob oli kuullut, että Egyptissä olisi viljaa saatavilla. Niinpä hän lähetti poikansa hakemaan ruokaa. Jaakob uskoi kuulemaansa, vaikka hän ei ollut viljaa nähnyt.

Jotakin samaa on siinä kun ihminen kuulee Jeesuksesta. Jos hän uskoo kuulemaansa, niin Hengen ravinnon hakija ravitaan ja hän saa ruokaa mukaansa. Ihminen voi uskoa kuulemaansa, vaikka hän ei ole sitä omin silmin nähnyt.

(Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien Raamattu Kannesta kanteen -sarjan pohjalta 1. Moos 41:46-42:17)

Varjele eksyttäjiltä

"Varjele minut myös eksyttäjiltä, etten joutuisi heidän valtaansa.
Silloin olen viaton ja puhdas, monesta synnistä vapaa.
Ota sanani suopeasti vastaan, sanani ja sydämeni ajatukset,
Herra, turvani ja lunastajani."

Ps.19:14-15

Kristus, armahda ja varjele minua, ettei minusta tule koskaan eksyttäjää.

Enkeli ilmestyi duunareille

Kun Jeesus syntyi, enkeli ilmoitti ilosanoman aikansa perusduunareille, paimenille. Jumalalle ihmisten yhteiskunnallisella asemalla, saavutuksilla tai titteleillä ei ole merkitystä. Jumala rakastaa jokaista.

Sieluni janoaa Jumalaa

"Niin kuin peura janoissaan etsii vesipuroa, niin minä kaipaan sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan tulla temppeliin, astua Jumalan kasvojen eteen?"
Ps.42:2-3

Hän on kallio

"Jumalan edessä mieleni hiljenee,
hän antaa minulle avun.
Hän on kallio, hän on minun pelastukseni,
hän on linnani, minä en horju."

Ps.62:2-3

Asua Herran huoneessa

"Herra Sebaot, minun kuninkaani ja Jumalani! Sinun alttarisi luota on varpunenkin löytänyt kodin, pääskynen pesäpaikan, jossa se kasvattaa poikasensa. Miten onnellisia ovatkaan ne, jotka saavat asua sinun huoneessasi! He ylistävät sinua alati."
Ps.84:4-5

Avaa suusi

"Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Minä johdatin sinut pois Egyptin maasta. Avaa suusi, niin minä annan mitä tarvitset."
Ps. 81:11-12

Riippuvuussuhde

Riippuvuussuhde Jumalaan on kai ainut riippuvuussuhde mitä ihminen pohjimmiltaan tarvitsee. On hyvä tunnistaa elämässään toisarvoiset riippuvuussuhteet, ja kokeilla millaista on elää ilman niitä. Sellaista vastoinkäymistä, kärsimystä tai koettelemusta ei ole olemassa, minkä voittamiseen Jumalalta ei saisi voimaa.

Päivä lähempänä kirkkautta

Jos Jumala suo, tämä päivä on lähempänä pelastumista.