Sama synti

Pettäminen:
-Silmää miellyttää
-Fyysisen tarpeen tyydytys
-Halu valtaan tehdä mitä huvittaa

Ensimmäinen syntiinlankeemus:
-Puun hedelmä miellyttää silmää
-Puun hedelmä ravitsee, antaa fyysisen tyydytyksen
-Käärmeen lupaus tulla viisaaksi, tulla Jumalankaltaiseksi, saada valtaa tehdä mitä huvittaa

Kuin salama

"Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo."
Mat. 24:27

Sisältä käsin

Jumala tulee sisältä. Saatana tulee ulkoa.

Raamatun lukeminen

Sama raamatun teksti uudelleen luettuna antaa aina jotakin lisää. On siunattu hetki pitää raamattua sylissä. On siunattua tuntea Pyhän Hengen vaikutus ja mahti: kuinka heikosta tulee vahva.

Itsensä kieltäminen

"Jeesus sanoi opetuslapsilleen: 'Jos joku tahtoo kulkea minun jäljissäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.'"
Mat. 16:24-25

Kun sateessa kulkee sateenvarjon alla ja näkee toisen värjöttelevän ilman varjoa, niin aivan hyvin voisi antaa oma sateenvarjo tälle toiselle. Jos toisella on kylmä, niin pitäisi riisua oma takki ja antaa se toiselle. Sateenvarjon ja takin hinnalla ei ole mitään merkitystä, sillä jos antaa niin myös saa. Ja Jumala antaa enemmän.

Anteeksianto

"Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi."
Mat. 6:14

Pienet asiat

Mitättömän pienet asiat voivat pelastaa ihmisen päivän: Muutama erityisen ystävällinen sana, toiselle annettu aika, toisen eteen tehty työ, toisen kuuntelu tai pelkkä hymy. Se on vaikeaa tässä kilpailevassa maailmassa missä itsekkyys on huipussaan.

Joka pyytää...

"Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsivä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan."
Mat. 7:7-8