Pelastus

Ihminen ei voi itseään pelastaa. Jumala vain voi pelastaa ihmisen.

Menettää sielunsa

"Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin?"
Mark.8:36-37

Jumala avaa ihmisen silmät näkemään

Ihminen ei usko vaikka hän näkee ellei Jumala oikeasti avaa silmiä. Opetuslapset olivat läsnä kun 5 leipää ja 2 kalaa riitti hyvin 5000 miehen ruokkimiseen.

"Sekään, mitä leiville tapahtui, ei ollut avannut heidän silmiään. Niin paatuneet heidän sydämensä olivat."
Mark.6:52

Kun nykyään tapahtuu ihmeitä, etsimme asiaan heti jotain "järjellistä" selitystä. Omaamme myös kyvyn unohtaa ihmeet yllättävän hyvin ja nopeasti jotta järkemme saa taas täyden hallintavallan ja "rauhan".

Pelastuva

"Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva."
Room.10:9

"Kirjoituksissa sanotaan: 'Yksikään, joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.'"
Room.10:11

Kaikki on ihmeellistä

Kun katsoo katuvilinää ja päällä olevaa taivasta ja ajattelee sitä miten planeettamme liikkuu avaruudessa, niin miten joku kehtaa väittää että tämä olisi jotenkin oman järjen varassa tämä touhu. Kaikki tämä: ilmakehä, elämän syntyminen, päivän vaihtuminen yöksi, ihmisen nukkuminen yöllä, hengittäminen hengellisenä olentona,  tämä kaikki... ihan kaikki, on ih-meel-lis-tä.

Raamatun lukemisesta

Mitä Jumala sanoo jonkun Raamatun jakeen kautta juuri lukijalle? Se voi olla ihan eri asiaa kuin jollekin Raamatun selittäjälle. Se voi olla ihan eri asiaa mitä lukija juuri Raamatusta luki! Jumala puhuu Sanansa kautta. On kyllä hyvä ottaa Raamattu käteen vaikka tuntuisi ettei siitä mitään ymmärrä tai saa.

Israelin siunaaminen

"Herra sanoi Moosekselle:
'Sano Aaronille ja hänen pojilleen: Kun siunaatte Israelin, lausukaa sille näin:
- Herra siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua,
Herra kirkastakoon sinulle kasvonsa ja olkoon sinulle armollinen.
Herra kääntäköön kasvonsa sinun puoleesi ja antakoon sinulle rauhan.
'Kun he näin siunaavat Israelin minun nimeeni, minä annan sille siunaukseni."

4.Moos.6:22-27

Toimia uskossa Jeesukseen

Uskossa Jeesukseen voimme käyttää sitä valtavaa voimaa Kristuksessa mikä meissä on. Ei anneta kaiken ikään kuin lipua ohi. Laitetaan valo näkyvälle paikalle ja parannetaan sairaat Jeesuksen nimessä.