Iankaikkinen kärsimys helvetissä - tulijärvessä

Minun on tuotava tätä kolikon toista puolta esiin, koska yhä harvemmin siitä kuulee ja vähemmistö siihen enää uskoo. Paljon ennemmin puhuisin Taivaasta. Mutta on olemassa myös iankaikkinen helvetti.

Jos me uskomme, että Jeesus Kristus on totuus (Joh.14:6), meidän tulisi uskoa myös Hänen Sanojaan. Jeesus puhuu paljon helvetistä käyttäen sanaa gehanna joka ei viittaa kuoppaan tai hautaan vaan todellakin helvettiin.

"Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin." (Matt.10:28)

Helvetissä on siis myös ruumis (ks. myös Matt.5:29).

"Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä." (Matt.25:41)

Helvetti ei ole pahojen onnela missä he saavat tehdä sydämenkyllyydestä syntiä.
Helvetti ei ole saatanan valtakunta vaan se on saatanan rangaistuksen paikka.
Helvetti on iankaikkinen ero Jumalasta, ”iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta” (2.Tess.1:9). Siinä ei ole mitään toivoa. Helvetin iankaikkinen kärsimys on tulijärvessä.

On olemassa ruumiillista, hengellistä ja iankaikkista kuolemaa. Kaikki tapahtuu synnin seurauksena (Room.6:23). Iankaikkinen kuolema on helvetti.

Jokainen ihminen joka ei ole ottanut Jeesusta vastaan, on matkalla helvettiin. Satuttaako tämä sana? Oletko välinpitämätön? Minun tai sinun usko tai epäusko ei tee tätä asiaa olemattomaksi.

”ja että hän ne enkelit, jotka eivät säilyttäneet valta-asemaansa, vaan jättivät oman asumuksensa, pani pimeyteen iankaikkisissa kahleissa säilytettäviksi suuren päivän tuomioon; samoin kuin Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavalla kuin nekin harjoittivat haureutta ja eksyivät luonnottomiin lihanhimoihin, ovat varoittavana esimerkkinä, kärsiessään iankaikkisen tulen rangaistusta.” (Juud.1:6-7)

”Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.” (Ilm.14:11, ks. myös Ilm.9:2)

Helvetissä ei nukuta vaan kärsitään!

”Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen  elämään.” (Matt.25:46)

"jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu" (Mark.9:48)

Asiaa helvetistä on yritetty eri tavoin pehmentää ja humanisoida, on jopa vedottu tunteisiin. Iankaikkisuusasiaa suhteessa helvettiin on väkisin yritetty survoa ajallisiin mittoihin "rutistamalla alkukieltä" jotta se sopisi eksyttävään teologiaan paremmin - esimerkiksi suhteessa käsityksiin ihmisen ei-aineellisista osista.

On olemassa iankaikkinen Taivas ja iankaikkinen helvetti. "Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä" (Joh.6:47).

"-Hullu sanoo sydämessänsä:" Ei ole Jumalaa-"" (Ps.14:1). On viisasta nöyrtyä Jeesuksen edessä, ja pyytää Hänet elämäänsä. Pyytäminen tapahtuu yhden kerran elämässä. Yksi sydämestä uskossa lähtenyt pyyntö - se riittää.