Reväiskää rikki sydämenne

"Mutta vielä nytkin, sanoo Herra, kääntykää minun tyköni kaikesta sydämestänne, paastoten, itkien ja valittaen. Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, ja kääntykää Herran, teidän Jumalanne, tykö; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa." (Jooel 2:12-13)

Kuinka helppoa onkaan teoilla yrittää sovitella rikkeitä ilman että sydämessä liikahtaa mikään! Raha on yksi helpoin väline: maksetaan rahaa, että asia painetaan villaisella. Mutta Jumala ei kaipaa rahojamme eikä mitään kepulikonsteja. Hän haluaa syntisen sydämen. "Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne."

Henkilökohtainen parannus lähtee sisältä, sydämestä.

"Jumalalle kelpaava uhri on särjetty henki; särjettyä ja murtunutta sydäntä et sinä, Jumala, hylkää. (Ps.51:19)


Sukupolvelta toiselle

Raamattu ilmaisee Jumalan tahdon. Maailma pyrkii kaikin tavoin Jumalaa vastaan. Raamatun valossa ei ole  yllättävää, että jumalattomat heittävät kristilliset arvot romukoppaan. Hyvä kysymys tietysti on, mitä pahaa kristilliset arvot ovat tehneet, että ne tulee romuttaa? Mitä pahaa isien uskossa on, että sukupolvilta toiselle siirtynyt jatkumo nyt noin vain katkeaa?

Ei olisi mikään yllätys, vaikka lähiaikoina nostettaisiin huumeiden käyttö, huoraaminen ja noituuden harjoittaminen ihmisten perusoikeuksina esille. Se olisi luontevaa nyt kun sanoma Jumalan ehdottomasta rakkaudesta, armosta ja iankaikkisesta rauhasta on tahdottu polkea jalkoihin.

Jeesukseen uskovalle on annettu armo nähdä, mistä tässä kaikessa on kyse. Kyse on saatanan työstä tottelemattomuuden lapsissa. Näkökyky uskovalle on tullut sillä hetkellä, kun Jumala on siirtänyt hänet pimeydestä valkeuteen.

"häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan." (Kol.3:11)
"Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne, joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa," (Ef.2:1-2)