Pahantekijä voi nöyrtyä ja saada armon

 "Mutta Manasse eksytti Juudan ja Jerusalemin asukkaat tekemään enemmän pahaa, kuin olivat tehneet ne kansat, jotka Herra oli hävittänyt israelilaisten tieltä. Ja Herra puhui Manasselle ja hänen kansallensa, mutta he eivät kuunnelleet. Niin Herra toi Assurin kuninkaan sotapäälliköt heidän kimppuunsa. He ottivat Manassen kiinni koukuilla, kytkivät hänet vaskikahleisiin ja veivät hänet Baabeliin. Mutta ahdingossa ollessaan hän etsi Herran, Jumalansa, mielisuosiota ja nöyrtyi syvästi isiensä Jumalan edessä. Ja kun hän näin rukoili häntä, niin Jumala taipui ja kuuli hänen rukouksensa ja toi hänet takaisin Jerusalemiin, hänen valtakuntaansa. Silloin Manasse tuli tietämään, että Herra on Jumala." (2.Aik.33:9-13)

Juudan kuningas Manasse teki tosi pahoja juttuja. Rohkenen väittää arvoisa lukija, että et ole tehnyt pahemia asioita kuin hän. Hän mm. harrasti noituutta, pani poikansa kulkemaan tulen läpi ja vuodatti paljon viatonta verta. Ei ole ihme, että Raamatussa sanotaan, että hän teki sitä mikä oli pahaa Herran silmissä. Yllä olevat jakeet kuitenkin osoittavat, että myös pahantekijä voi saada armon. Ahdingossa Manasse nöyrtyi syvästi isiensä Jumalan edessä. Hän tuli tietämään, että Herra on Jumala. Riippumatta siitä, mitä sinä lukija olet elämässäsi tehnyt, myös sinä voit nöyrtyä Jumalan edessä - ja saada armon.


Sinusta voi alkaa muutos

"Juoksijat kulkivat, mukanaan kuninkaan ja hänen päämiestensä kirjeet, halki koko Israelin ja Juudan ja julistivat kuninkaan käskystä: "Te israelilaiset, palatkaa Herran, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumalan, tykö, että hän palajaisi niiden tykö, jotka teistä ovat säilyneet ja pelastuneet Assurin kuningasten käsistä. Älkää olko niinkuin teidän isänne ja veljenne, jotka olivat uskottomat Herralle, isiensä Jumalalle, niin että hän antoi teidät häviön omiksi, niinkuin te itse näette. Älkää siis olko niskureita niinkuin teidän isänne; ojentakaa kätenne Herralle ja tulkaa hänen pyhäkköönsä, jonka hän on pyhittänyt ikuisiksi ajoiksi, ja palvelkaa Herraa, teidän Jumalaanne, että hänen vihansa hehku kääntyisi teistä pois. Sillä jos te palajatte Herran tykö, saavat teidän veljenne ja poikanne osakseen laupeuden voittajiltaan ja voivat palata takaisin tähän maahan. Sillä Herra, teidän Jumalanne, on armollinen ja laupias, eikä hän käännä kasvojansa pois teistä, jos te palajatte hänen tykönsä." Ja juoksijat kulkivat kaupungista kaupunkiin Efraimin ja Manassen maassa ja aina Sebuloniin saakka. Mutta heille naurettiin ja heitä pilkattiin. Kuitenkin Asserista, Manassesta ja Sebulonista muutamat nöyrtyivät ja tulivat Jerusalemiin. Myöskin Juudassa vaikutti Jumalan käsi, ja hän antoi heille yksimielisen sydämen tekemään, mitä kuningas ja päämiehet olivat Herran sanan mukaan käskeneet." (2.Aik.30:6-12)

Tänä päivänä kun Herran Sanaa viedään eteen päin, osa nauraa ja pilkkaa, mutta jotkut nöyrtyvät Herran edessä ja tekevät parannuksen. Jakeessa 2. Aik.29:29 löydämme kuningas Hiskiaan polvillaan rukoilemassa. Mutta miten sinun laitasi on? Yhdytkö pilkkaajiin ja teet niinkuin mahdollisesti paatunut lähipiirisi? Vai oletko sinä se, joka nöyrtyy Herran Jumalan edessä? Sinä voit olla se linkki, josta alkaa muutos, ei vain omassa elämässäsi vaan koko suvussasi aina tuleviin sukupolviin.