Miksi jaan traktaatteja?

"sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi." (Fil.2:13)

Jumala saa aikaan uskovassa tahtotilan mennä viemään Ilosanomaa eteen päin. Niin myös minussa aika-ajoin Jumala nostaa valtavan tarpeen lähteä jakamaan traktaatteja.  Jumala aivan kuin työntää liikkeelle. Useimmiten Hän osoittaa myös kaupunginosan ja asuinalueen. Ja jossakin pyykkituvassa, olohuoneessa tai keittiössä jonkun polvet sitten notkistuvat Herran Jeesuksen edessä, ja uusi Jumalan lapsi syntyy maailmaan.

Tosi asia on, että traktaateilla on vaikutus. Siitä todistaa yhteydenotot. Eräskin nainen otti yhteyttä ja pian rukoiltiin paitsi hänen myös hänen sukulaistensa puolesta.

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä." (Joh.3:16)

Miksi jaan traktaatteja? Siksi, että ihminen luettuaan traktaatissa olevaa Jumalan Sanaa, ottaisi Sanan vastaan, rukoilisi Jeesusta pelastajakseen, ja näin saisi iankaikkisen elämän. Kyse on henkilökohtaisesta ratkaisusta. Se, että nimi on kirkkoherran viraston kirjoissa, ei vielä tarkoita, että nimi on Elämän kirjassa.



Jumala neuvoo oikean tien

 "Herra, neuvo minulle tiesi, opeta minulle polkusi. Johdata minua totuutesi tiellä ja opeta minua, sillä sinä olet minun pelastukseni Jumala. Sinua minä odotan kaiken päivää." (Ps.25:4-5)

Jumalan tahdon mukaisessa vaeltamisessa ei ole mitään pahaa eikä jumalatonta. Elämän eri valinnoissa ja jokapäiväisessä elämässä saamme kääntyä Jumalan puoleen. Ja kuinka ihanasti Herra itse vastaa alun Psalmi-kohdan pyyntöön:

"Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee" (Ps.32:8)