Uusi vuosi - uudet viinileilit

Minun on vaikea päästä eroon pinttyneistä tavoistani, negatiivisista ajatuksistani, passiivisesta elämästäni ja omista jumittuneista ajatuksistani. Ajattelen: "en pysty", "en osaa" tai "se ei ole mahdollista".

Kuitenkin Raamatussa sanotaan:
"Eikä uutta viiniä lasketa vanhoihin leileihin. Silloinhan nahka halkeaa, viini valuu maahan ja leilit ovat pilalla. Ei, uusi viini lasketaan uusiin leileihin. Silloin molemmat säilyvät."
Matt.9:17

Nyt uutena vuotena otan käyttöön uudet leilit. Ajattelen: "Uskossa minä pystyn", "uskossa minä osaan" ja "uskossa kaikki on mahdollista". Uusi viini ei valu hukkaan.

Armosta opetuslapseksi

Jokainen voi Jumalan armosta saada kutsun Herran opetuslapseksi. Ihmisen henkilökohtaisella koulutuksella, ansioluettelolla, ominaisuuksilla, sopivaisuudella tehtävään, iällä, yhteiskunnallisella asemalla, sukupuolella, taloudellisella asemalla, rodulla tai rikosrekisterillä ei ole asiaan merkitystä. Kyse on yksin Jumalan armosta. Tämä on mieletön asia. Paras on jokaisen ulottuvilla.

Rukous

"Herra, minun sydämeni elää sinulle, anna rauha hengelleni, vahvista minua, tee minut terveeksi! Silloin kaikki se, mikä oli katkeraa, kääntyy parhaakseni. Sinä pelastat minut kuoleman kuilusta. Selkäsi taakse sinä heität kaikki minun syntini."
Jes.38:16-17

Kauhean kohtalon kääntyminen

Joosefin veljet halusivat tappaa Joosefin. He kuitenkin myivät noin 17 vuotiaan veljensä orjaksi.

Kun he vuosia myöhemmin kohtasivat, sanoi Joosef heille näin:
"Minä olen Joosef, teidän veljenne, jonka te myitte Egyptiin. Mutta älkää olko murheissanne alkääkä syyttäkö itseänne siitä, että olette myyneet minut tänne, sillä Jumala lähetti minut teidän edellänne pelastamaan ihmishenkiä."
Ja hetkeä myöhemmin:
"Te ette siis lähettäneet minua tänne, vaan Jumala, ja hän asetti minut faaraon neuvonantajaksi, koko hänen valtakuntansa herraksi ja Egyptin maan valtiaaksi."
1. Moos.44:4-8

Näin se menee. Kauhea kohtalokin muuttuu siunaukseksi. Ja vuosien syyllisyyden taakka katoaa anteeksiantoon. Kuinka tärkeää on kyetä antamaan anteeksi!

Pieni ihminen on suuri ihminen

Herra voi pysäyttää tähtien radat yhden ainoan syntisen ihmisen vuoksi, sillä niin Hän rakastaa luotujaan. Hänen armonsa on loputon.

Elämää ja elämää pakoon

"Näin sanoo Herra Jumala, Israelin Pyhä: 'Jos käännytte ja pysytte levollisina, te pelastutte, hiljainen luottamus on teidän voimanne. Mutta te ette tahdo vaan sanotte: 'Ei, me kiidämme ratsun selässä' - niin te saattekin kiitää pakoon - 'ja juoksijan selässä me ratsastamme!' - mutta nopeasti juoksevat myös teidän takaa-ajajanne."
Jes.30:15-16