1.Kun.18

"Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään." (1.Kun.18:21)

Herrattomia vapaamatkustajia ei taida olla olemassa. Kaikilla on herra, tiesi ihminen sen tai ei.

Kuka on sinun Herrasi? 

Jeesukseen uskovan Herra on Jumala Jeesus Kristus.

1.Kun.17

Elia luotti Jumalaan. Hän seisoi Herran edessä. Elia rukoili mm., että sade alkaisi ja että poika heräisi kuolleista. Tällaiset asiat ovat ihmiselle mahdottomia, mutta ei Jumalalle. Jumalalle kaikki on mahdollista.

"Sitten hän ojentautui pojan yli kolme kertaa, huusi Herraa ja sanoi: "Herra, minun Jumalani, anna tämän pojan sielun tulla häneen takaisin". Ja Herra kuuli Eliaa, ja pojan sielu tuli häneen takaisin, ja hän virkosi henkiin." (1.Kun.17:21-22)

Suuri ihme on myös hengellisesti kuolleen herääminen hengellisesti eläväksi. Sekin on suvereeni Jumalan teko. Tässä ajassa missä elämme, on, kiitos Jumalalle,  Jumalan eläviksi tekemiä Jumalan lapsia. Jos olet sellainen, jatka rukousta. Rukoile, kiitä ja pyydä rohkeasti myös ihmiselle mahdottomia asioita. Sinä todellakin voit pyytää ja anoa Isältä.

1.Kun.16

Monen kuninkaan kohdalla puhutaan Jerobeamin tiestä tai Jerobeamin synnistä (esim. 1.Kun.16:2,19,26,31). Mitä oli Jerobeamin synti? Jerobeam johdatti kansaa harhaan ja palvoi epäjumalia (ks. 1.Kun. 12:28-33). Jumala myös lähetti profeetan Jerobeamin luo, mutta Jerobeam ei kääntynyt Herran puoleen, vaikka hän kuuli Herran Sanan ja näki kuinka Jumala kuivatti hänen kätensä (1.Kun.13:1-5). "Ei tämänkään jälkeen Jerobeam kääntynyt pahalta tieltään- " (1.Kun.13:33)

Se, että joku sanoo, että 'uskon jos näen', ei pidä aina paikkaansa. Ihmisen sydämen edessä voi olla peite, joka ei ota vastaan vaikka kaikki olisi ilmeistä.  Monasti on myös niin, että ihminen ei halua nähdä omaa tilaansa ja hän siksi torjuu kaiken.

Jumala voi ottaa peitteen pois sydämen päältä. Hän huolehtii, että kaikki sujuu hyvin ja armollisesti. Jumala ei jätä ketään puoli tiehen. Jos, et tunne vielä Jumalaa, voit rukoilla Jeesusta, että Hän tulisi asumaan sinun sydämeesi. Tullessaan Hän poistaa peitteen ja sinä alat näkemään. "mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois." (2.Kor.3:16)

1.Kun.15

Daavidin jälkeen Israelin kuninkaana oli Salomo. Salomon jälkeen valtakunta jakaantui pohjoiseen ja etelään. Jakaantuneen maan ensimmäinen Herran silmissä hyvä kuninkas oli Juudan kuningas Aasa. "Ja Aasa teki sitä, mikä oli oikein Herran silmissä, niinkuin hänen isänsä Daavid," (1.Kun.15:11,vrt. 1.Kun.15:5). Aasasta sanotaan: "ja toimitti haureelliset pyhäkköpojat pois maasta ja hävitti kaikki ne kivijumalat, jotka hänen isänsä olivat tehneet. Jopa hän erotti äitinsä Maakan kuningattaren arvosta, koska tämä oli pystyttänyt inhotuksen Aseralle; ja Aasa kukisti inhotuksen ja poltti sen Kidronin laaksossa." (1.Kun.15:12-13).

Ymmärrys, luotettavuus, rakkaus ja laupeus eivät ole sitä, että annetaan yhteiskunnassa pahan rehottaa. Herramme Jeesuskin tulee vielä käyttämään rautaista sauvaansa (Ps.2:9; Ilm.2:27). Tässä ajassamme missä nyt elämme, voimme Raamatusta katsoa mikä on pahaa ja mikä hyvää. Tarvitsemme Raamattua, koska käsitys hyvästä ja pahasta on vahvasti häiriintynyt.