Miksi Jeesus kuoli - keskustelua

Mielenkiintoinen keskustelu siitä miksi Jeesus kuoli:
keskusteluun

Adam ja Eeva sortuivat Paratiisissa syntiin, jonka seurauksena synti ja kuolema tuli ihmisten osaksi. Jeesus oli uhri jolla sovitettiin koko ihmiskunnan synti. Itse asiassa Jeesuksen ristinkuolemalla on sovitettu myös tänään tekemäni synti. Uskossa saan syntini anteeksi. Voi siis sanoa, että Jeesuksen veri puhdistaa.

Tämä uhriasia on ollut minulla pimennossa. Kuitenkin se on tosi oleellinen asia. Jeesus sanoo ehtoollisessakin:
"Tämä on minun vereni, liiton veri, joka kaikkien puolesta vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi"
Matt.26:28

Olen tosiaan hyvä esimerkki siitä kuinka Raamattua voi lukea näkemättä mitään. Kyse tosiaan on Jeesuksen verestä.

Raamattua kannesta kanteen

Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien sivuilta löytyy paikka, missä koko Raamattu on kuunneltavana parinkymmenen minuutin pätkissä. Oppaana matkassa on Jukka Norvanto.
Linkki:
Radioraamattukoulun opetukset

Jumalan armosta olen se mikä olen

Apostoli paavali (joka on kirjoittanut 13 Uuden Testamentin kirjeistä) kirjoittaa:
"Viimeiseksi kaikista hän ilmestyi minullekin, joka olen kuin keskosena syntynyt. Olenhan apostoleista vähäisin enkä edes ansaitse apostolin nimeä, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa. Mutta Jumalan armosta minä olen se mikä olen, eikä hänen armonsa minua kohtaan ole mennyt hukkaan. -"
1.Kor.15:8-10

Syytön vai syyllinen

Kuvittele sitä päivää jolloin sisimmätkin salaisuudet tulevat Jeesuksen tuomittavaksi. Ja sitä hetkeä kun ihminen tajuaa saavansa armahduksen.

Usko ja ymmärrys

Olen yrittänyt saada helposti ymmärrettävään tai sisäistettävään muotoon tekstiksi Jeesuksen ristinkuoleman vaikutusta syntiseen uskovaan ihmiseen. On tietysti helppo sanoa se tosiasia, että usko Jeesukseen on ainoa tie Jumalan luo, mutta kun yritän saada laajempaa kokonaisuutta kasaan, niin että selitys olisi selkeä ja helppo, niin en ole onnistunut.

Ensin ajattelin, että mitä ihmettä, enkö usko kun en osaa ymmärrettävästi selittää. Sitten tajusin, että usko ja ymmärrys ei ole sama asia. Se, että ei ymmärrä, ei tarkoita että ei usko. Usko voimakkaimmillaan on varmasti lapsen uskoa.

Ei eroa ihmisten välillä

"sillä Jumala ei tee eroa ihmisten välillä."
Room.2:11

Kuulemalla ja uskomalla evankeliumia

"Vastatkaa vain tähän kysymykseen: saitteko te Hengen tekemällä lain vaatimat teot vai kuulemalla ja uskomalla evankeliumin?"
Gal.3:2

Mitä teettekin...

"Mitä teettekin, tehkää se täydestä sydämestä, niin kuin tekisitte sen Herralle ettekä ihmisille."
Kol. 3:23

Järjen kahleet

Katson junan ikkunasta ulos. Yht'äkkiä tajuan kuinka tavattoman suuri ja syvä Jumalan valtakunta on. Kun vertaan sitä siihen maailmaan jossa olin elänyt, on ero käsittämätön. Ennen elin ikään kuin kuvun alla pienessä maailmassa. Tässä maailmassa elin järjen kahleissa. Usko on rikkonut nuo kahleet ja poistanut tuon kuvun päältäni. Maailmani laajeni valtavasti. Tätä vasten kun ajattelen jotakin ihmistä joka päivästä päivään elää synkkyydessä, tulen surulliseksi.

Orjantappurapensas tulessa

Mooses oli lampaita paimentamassa autiomaassa Horebin vuoren juurella kun hänen huomionsa kiinnittyi orjantappurapensaaseen, joka oli tulessa. Oli outoa että tuli ei kuluttanut pensasta. Niinpä Mooses meni lähemmäksi. Mahtoi hän pelästyä, kun Herra huusi hänelle pensaasta:

"Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, hän huusi pensaasta:'Mooses, Mooses!' Mooses vastasi: 'Tässä olen.' Herra sanoi:'Älä tule lähemmäksi! Riisu kenkäsi jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä.'"
2.Moos.3:4-5



Herra sanoi, että Mooseksen tulee mennä Egyptiin faaraon luo ja viedä Jumalan kansa, israelilaiset, pois Egyptistä.

Mahtoi siinä olla lampaita paimentamassa olleelle Mooseksella sulattelemista.

Kiitos Herra, että voit ilmestyä myös meille nykypäivän tavallisille duunareille ja käyttää meitä Sinun tahtosi mukaan.