Kaiken, mitä hän tahtoo, hän myös tekee

"Meidän Jumalamme on taivaassa. Kaiken, mitä hän tahtoo, hän myös tekee."
PS.115:3

Jos ihminen elämässään tekee Jumalan tahdon mukaisia valintoja, niin ihminen voi olla varma ja rauhassa, että valinta on oikea. Mistä tietää, että valinta on Jumalan tahdon mukainen? Antamalla asia rukouksessa Jumalan haltuun. Jumala kuulee kaikki rukoukset. Siksi oikeasti pitäisi aina rukoilla oli asia kuinka arkipäiväinen tahansa. Kun asia on jätetty Jumalan haltuun, ei sitä pidä enää murehtia. Tapahtuu niin tai näin, on se Jumalan tahto. Pallo on tavallaan Herralla ja ihminen on asiasta vapaa!

Oikeasti kun ihminen antaa elämänsä Herralle, ei hänellä ole enää sillä tavalla murheita kuin ennen ja ihminen on huomattavan vapaa. Ainakin ihmisellä on täysi mahdollisuus olla täysin vapaa sillä Vapahtaja on hänet vapauttanut.

Erämaavaellus

Tuntuu jotenkin lohdulliselta ajatukselta, että olemme lakkaamatta erämaavaelluksella kohti luvattua maata. Ja, että elämässämme esiintyy ikävyyksiä ja synteihin sortumisia, ettemme kuvittelisi itsestämme liikoja ja yrittäisi selvitä omilla avuillamme.
Miksi tämä tuntuu lohdulliselta ajatukselta? Koska pääsemme perille.

Synnintunnossa ehtoollisella

Olen ajatellut, että syntisenä voin istua hädin tuskin jossakin kirkon perillä. Olen ajatellut, että syntisenä en ole sen arvoinen, että voisin olla niin pyhässä paikassa kuin kirkko, saati käydä ehtoollisella. Kuitenkin juuri synnintunnossa, kun omatuntomme soimaa meitä, olemme oikeassa tilassa ehtoolliselle: nöyrällä ja kunnioittavalla mielellä. Luther puhuu omantunnon ahdistuksesta ja neuvottoman sydämen arkuudesta.

Lutherin mukaan ehtoollisateria uppoaa parhaiten sellaiseen sieluun joka alituisesti taistelee syntejään vastaan ja tahtoisi päästä niistä irti.

Heikkona, lyötynä, hyljeksittynä

Heikkoudessa, lyötynä ja hyljeksittynä Jumalan läsnäolo vain kasvaa. Sillä Herra ei hylkää ikinä. Eikä ihmisen tarvitse jäädä maahan makaamaan sillä Herran lähellä on ehtymätön ilo. Ja ihmisen juuret pureutuvat entistä syvemmälle Kristuskallioon. Tällöin voi tosiaan kiittää vastoinkäymisistä!

Ehtymätön ilo

"Sinä osoitat minulle elämän tien,
sinun lähelläsi on ehtymätön ilo,
sinun oikealla puolellasi on ikuinen onni."

Ps.16:11