Olisiko nyt aika?

”Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.” (Jes.9:6)

”Mutta me tiedämme, että Jumalan Poika on tullut ja antanut meille ymmärryksen, tunteaksemme sen Totisen; ja me olemme siinä Totisessa, hänen Pojassansa, Jeesuksessa Kristuksessa. Hän on totinen Jumala ja iankaikkinen elämä.” (1.Joh.5:20)

Jouluna noin 2000 vuotta sitten Jumala tuli ihmiseksi (Joh.1:1, 1:14).  Jeesus syntyi neitsyt-Marjasta Betlehemissä kirjoitusten mukaan (Miika 5:2, Jes.7:14, 9:6). Jumala otti ihmisluonnon (Fil.2:7). Jumalan täytyi tulla ihmiseksi, jotta Hän voisi sovittaa ihmisten synnit (Hebr.2:7). Jeesuksella on ihmisluonto ja Jumala-luonto tälläkin hetkellä. Hän on 100 % ihminen ja 100% Jumala.  Jumalana Hän sai aikaan iankaikkisen lunastuksen (Hebr.9:12). Kerran Jeesus, Jumalan Poika, on tuleva takaisin Ihmisen Poikana (Matt.25:31). On myös tuleva tuomio. Jumala ei jätä vaakaa kallelleen vaan oikeus tapahtuu. Olethan sinä valmis?

Joulu on hienoa juhlan aikaa. Voimme pysähtyä ihmeen äärelle. Siinä on hyvä kysyä Jumalan tahtoa tulevaan vuoteen. Olisiko nyt aika listata ylös ne asiat mitkä elämässä oikeasti ovat tärkeitä ja millä on iankaikkista merkitystä – ja tehdä korjausliikkeet sen mukaisesti?

Itsensä kieltäminen ja oman ristinsä ottaminen

"Ja hän kutsui tykönsä kansan ynnä opetuslapsensa ja sanoi heille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua." (Mark.8:34)

Itsensä kieltäminen ei ole oman persoonallisuutensa kieltämistä. Kristus-ruumis tarvitsee erilaisia persoonallisuuksia joilla on erilaisia haluja ja tarpeita. Jumalan työssä tulee olla erilaisia ihmisiä, koska evankeliumia viedään erilaisille ihmisille. Itsensä kieltäminen ei ole myöskään askeesia niin että tulisi luopua kaikista mukavuuksista ja nukkua betonilattialla. Itsensä kieltäminen on sitä, että suuntaudutaan pois omaan napaan tuijottamisesta, itsekeskeisyydestä ja maailmasta.

Ristin ottaminen on vapaaehtoista alistumista Jumalan tahtoon, olemista kuuliainen Hänen Sanalleen.

Itsensä kieltämisessä ja ristin ottamisessa ei ole mitään kurjaa vaan se on ihana asia. On ihana asia suuntautua Jeesukseen ja etsiä Hänen tahtoaan.

Pyhä Henki kastaa

Pyhä Henki kastaa, johdattaa ja täyttää. Pyhän Hengen kasteessa Pyhä Henki kastaa Jeesukseen uskovan Kristus-ruumiiseen (1.Kor.12:13). Siinä ei ole kyse vedestä. Pyhän Hengen kaste ei tarvitse tai vaadi lainkaan vettä. Uskon, että Pyhän Hengen kaste tapahtuu ihmisen uskoontulon hetkellä. Uskovasta tulee osa universaalia Kristus-ruumista, niin että eri puolilla maailmaa olevia uskovia yhdistää yksi ja sama Henki ja pää: Jeesus Kristus.