Mikään ei estä Jumalan Sanan eteen päin viemistä

"Mutta sinne tuli Antiokiasta ja Ikonionista juutalaisia, ja he suostuttivat kansan puolellensa ja kivittivät Paavalia ja raastoivat hänet kaupungin ulkopuolelle, luullen hänet kuolleeksi. Mutta kun opetuslapset olivat kokoontuneet hänen ympärilleen, nousi hän ja meni kaupunkiin. Ja seuraavana päivänä hän lähti Barnabaan kanssa Derbeen." (Ap.t.14:19-20)

Galatalaiskirjeessä Paavali kirjoitti, että hän kantoi Jeesuksen arvet ruumiissaan (Gal.6:17, ks. 2.Kor.11:23-28). Se, että Paavali säästyi hengissä kivittämisestä ja seuraavana päivänä oli lähtenyt kymmenien kilometrien päähän Derbeen, oli Jumalan ihme. Mutta mitä Paavali teki Derbessä? Hän julisti siellä evankeliumia ja opetuslasten määrä kasvoi (Ap.t.14:21)


Armo riittää

"Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi. Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta. Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa". Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan." (2.Kor.12:7-9)

Jumala salli Paavalille pistimen. Vieläpä se oli hänelle hyväksi, ettei hän ylpeilisi. Raamattu ei kerro mikä tuo pistin tarkalleen ottaen oli, mutta varmasti se aiheutti Paavalille kärsimystä. Paavali pyysi, että pistin lähtisi pois, mutta Jumala salli sen olla. Jumala vastasi: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa".

Ehkä sinullakin on  elämässäsi jokin pistin. Toki toivon, että se lähtisi sinulta pois ja ettet kärsisi. En minä ainakaan osaa iloita kärsimyksistä. Samalla on hyvä muistaa, että edelleenkin Jumalan armossa on kyllin; Se tarkoittaa, että armo varmasti riittää.


Jumalan edessä

"Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme, kumartukaa hänen jalkainsa astinlaudan eteen. Hän on pyhä." (Ps.99:5).

Tässä on oikea kuva ihmisen asemasta suhteessa Jumalaan: nöyränä Kaikkivaltiaansa edessä.

Jeesuksen ristintyön kautta uskovalla on pääsy jatkuvaan armoon (Hebr.4:16). Voimme lähestyä Jumalaa pyhällä arkuudella mutta riemuissamme siitä mitä Jumala on tehnyt ja antanut Häneen uskovalle: Iankaikkisen elämän ja rauhan Jumalan kanssa.

"Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla." (Ps.100:2)