5.Moos.32

"Hän on kallio; täydelliset ovat hänen tekonsa, sillä kaikki hänen tiensä ovat oikeat. Uskollinen Jumala ja ilman vääryyttä, vanhurskas ja vakaa hän on." (4.Moos.32:4)

Jumala ei tee, eikä ole tehnyt,  ikinä mitään väärin. Hänen tekonsa ovat täydelliset. Hän on myös uskollinen. Huomaat sen, jos olet lukenut Raamattua; mitä Hän on luvannut, sen Hän on pitänyt.

Raamatussa kuvataan Jeesusta kalliona, joka antaa elävää vettä (1.Kor.10:4, Joh.4:10). Jeesus Kristus on pelastuksen kallio (vrt. 5.Moos.32:15). "Herra elää! Kiitetty olkoon minun kallioni, ja ylistetty Jumala, minun pelastukseni kallio," (2. Sam.22:47).

5.Moos.31

"Kokoa kansa, miehet, naiset ja lapset sekä muukalaiset, jotka asuvat porttiesi sisäpuolella, että he kuulisivat sen ja oppisivat pelkäämään Herraa, teidän Jumalaanne, ja tarkoin pitämään kaikki tämän lain sanat, ja että heidän lapsensa, jotka eivät vielä sitä tunne, kuulisivat sen ja oppisivat pelkäämään Herraa, teidän Jumalaanne, niin kauan kuin elätte siinä maassa, johon menette Jordanin yli, ottamaan sen omaksenne." (5.Moos.31:12-13)

Tänä päivänä kristityt vievät evankeliumia kaikkeen maailmaan (Matt.28:18-20). Se on oikein ja hyvin. Jumalan Sanan esillä pitäminen ja jakaminen on myös oikein ja tärkeää. Timoteuksen kirjeessä jopa sanotaan: "saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella." (2.Tim.4:2). Tähän Timoteuksen kirjeen jakeeseen liittyen toivon, että huomataan, että jakeessa sanotaan "kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella"; kyse ei siis ole Raamatulla päähän lyönti eikä kokemattoman kristityn paasaaminen. Mutta evankeliumia eli Ilosanomaa Jeesuksesta voi viedä "kaikkeen maailmaan" jokainen Jeesukseen uskova vauvasta vaariin.

5.Moos.30

"Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kuule hänen ääntänsä ja riipu hänessä kiinni, sillä siinä on sinun elämäsi ja pitkä ikäsi, ja niin sinä saat asua siinä maassa, jonka Herra sinun isillesi, Aabrahamille, Iisakille ja Jaakobille, vannotulla valalla on luvannut heille antaa." (5.Moos.30:20)

Ympärileikattu sydän lähtökohtaisesti kuulee Herran ääntä: "Ja sinä kuulet jälleen Herran ääntä..." (30:6, 8). Kuitenkin tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys voivat tukahduttaa sanan. "Mikä taas orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahuttavat sanan, ja hän jää hedelmättömäksi." (Matt. 13:22).

Päivittäiset hartaushetket, Raamatun lukemiset, ja rukoustuokiot edesauttavat sitä, että kuuloyhteys Jumalan Sanaa kohtaan säilyy. Toki uskovan olisi hyvä olla aina herkällä korvalla.