Uusi suunta opiskelulle

Olen opiskellut muutamia vuosia teologiaa Helsingin yliopistossa työnteon ohessa. Aloitettuani opinnot huomasin hyvin pian, että opiskelulla ei ole mitään tekemistä uskon kanssa. Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on tieteellinen oppilaitos. Kauhistuin kyllä opetusta ja olen kauhistellut edelleen. Ihmettelen sitä, miksi ihmeessä evankelisluterilaisen kirkon papin täytyy käydä tieteellinen koulu saadakseen valtuudet olla pappina. Jotenkin ajattelen että koulussa joka tähtää papin tehtäviin, tulisi antaa sellaista opetusta joka tukee tulevan papin hengellistä elämää.

Olen alkanut opiskelemaan teologiaa Raamatunmukaisesti. Tästä opiskelusta tuskin saan mitään hienoa titteliä tai arvosanasuorituksia, mutta tämä opiskeluni tukee hengellistä elämääni, lisää Raamatun tuntemustani ja näin Sanan kautta opin lisää Jumalasta. Lisäksi olen saanut mahtavat Jeesukseen uskovat pastortit tukemaan ja ohjaamaan opiskeluani.

Kadulla

Ihmisiä kulkee kadulla. Jotkut pysähtyvät juomaan teepöydältä kupin kahvia, teetä tai glögiä. Osalla on kysymyksiä uskosta tai muita asioita joita he haluavat jakaa tai muuten vain keskustella. Monet ottavat mukaan hengellistä kirjallisuutta tai lehden. Kaikki on ilmaista. Teepöytä on koolla kolmiyhteisen Jumalan nimessä.

On paljon ihmisiä, ja paljon etsijöitä.  Ihminen etsii kunnes vastaanottaa Jeesuksen Kristuksen sydämeensä. Mikään muu ei tuo todellista rauhaa. Jeesus on ainoa tie Jumalan luokse:
"Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani. " (Joh.14:6)

Mikä saa ihmiset räntäsateessa ja pakkasessa kadulle pystyttämään teepöytää?  Se, että he haluavat rakkaudesta kertoa ihmisille Jeesuksesta että he pelastuisivat eivätkä joutuisi iankaikkiseen kadotukseen. 

Kaikki kuolevat joskus. Tulee tilinteon hetki. Nyt kun ihminen elää, voi Hän vielä kääntyä Jumalan puoleen. Armollinen Jumalamme sallii Hänen puoleensa kääntymisen kuten Jer.15:19 sanotaan. Kun ihminen on kuollut, kääntyminen ei ole enää mahdollista. Siksi voi hyvin sanoa, että nyt on se päivä, nyt on pelastuksen päivä.

"Sillä hän sanoo: 'Otollisella ajalla minä olen sinua kuullut ja pelastuksen päivänä sinua auttanut'. Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä."
(2.Kor.6:2)