Ikuisen elämän odotuksessa

Puhutaan vanhasta ja uudesta liitosta. Uusi liitto astui voimaan Jeesuksen kuoltua ristillä. Jeesus oli uhri ja Hänen veri ristillä vahvisti uuden liiton.

Meidän ei tarvitse kauheasti pähkäillä olemmeko kelvollisia uuteen liittoon, koska Jeesus on jo hoitanut homman kotiin. Saamme kaikki syntimme Hänessä anteeksi. Uudessa liitossa me voimme olla rikkonaisia epäonnistujia, päähänpotkittuja tai päähänpotkijia. Ennen kaikkea me uskallamme tunnustaa syntimme ja katua niitä, koska uskossa Jeesukseen syntien sovitus astuu voimaan. Uskomalla Jeesukseen me avaamme pääsyn Jumalan luo. Uskossa Jeesukseen me saamme ikuisen elämän. Siis: Me saamme ikuisen elämän. Se henki mikä uskovassa on uudestisynnyttyä on Jumalasta. Ja ruumiimmekin tulee perille "jälkijunassa".

"Sitten hän otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: 'Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.' Aterian jälkeen hän samalla tavoin otti maljan ja sanoi: 'Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne.'"
Luuk.22:19-20

Oikeasti eläminen ikuisen elämän odotuksessa ei ole yhtään hullumpaa!

Fariseuksen omahyväinen rukous

Luukkaan evankeliumista löytyvä fariseuksen rukous ei varmaan ole mikään mallirukous vaan omahyväisyydessään se on aika karmea.
"- Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani."
Luuk.18:11

Syli avoinna lapselle

Kun lapsi ei nukahtanutkaan niin kuin luulin ja tahdoin, vaan juoksi sängystä takaisin, niin en riemuinnut vaan olin harmissani. Miksi? Koska olin alkanut tekemään jotakin "omaa juttuani" mikä nyt keskeytyi.

Tällaiset asiat jotenkin paljastavat luonteemme todellisuuden. Suoraan sanoen sen karmean pahuuden ja itsekkyyden. Pieni lapsi, hänen pienet tepastelevat askeleensa ja isän liki vihastuminen kun isän tahtoa häiritään.

Kaikissa asioissa tulisi enimmäisenä mieleen tulla kysymys, onko tämä Herran tahto. Rakastaminen ainakin on Herran tahto. Ja sitä kyllä edustaa isän rakastava syli luokseen tulevalle lapselle. Toivottavasti taas opin jotakin.

Jeesuksen matkaohjeita opetuslapsille

"Sen sijaan menkää Israelin kansan eksyneiden lampaiden luo ja julistakaa:'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.' Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa."
Matt.10:6-8

Opetuslapset eivät olleet mitään Jumalia, vaan Jumalan valitsemia tavallisia syntisiä ihmisiä. Jos Herra suo, niin tänäkin päivänä Jumala voi antaa uskovalle jonkin lahjan, esimerkiksi parantamisen lahjan. Silloin kyse on Jumalan toiminnasta, ei kyseisen ihmisen. Myös kunnia ja kiitos kuuluu Jumalalle, ei kyseiselle ihmiselle.

"Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin. Minä menen Isän luo, ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa. Mitä te minun nimeeni vedoten pyydätte minulta, sen minä teen."
Joh.14:12-14
Rakastaa, pelastaa, vapauttaa, lunastaa, sovittaa

Oikaiskaa siis hervonneet kätenne ja halvaantuneet polvenne!

"Oikaiskaa siis hervonneet kätenne ja halvaantuneet polvenne!"
Hebr.12:12
Minä olen ainakin taipuvainen etukäteen pähkäilemään, että minne menen, mitä sanon jne eli polveni ovat kokolailla halvaantuneet. Pähkäilen aikani ja luovun koko jutusta. Mutta oikeasti, voimmeko me etukäteen tietää Herran tekoja?

Kysymys: onko Herran tahto kertoa Jeesuksesta ihmisille?
Minua tämä kysymys jotenkin hätkähdyttää. On tietysti monia tapoja kertoa, mutta varmasti voisi ajatella Raamatun lähetyskäskyyn (Matt.28:19-20) nojaten, että Herran tahto on kertoa Jeesuksesta ihmisille. Se on itseasiassa käsky.

Mahtava tasavertaisuus

On todella mahtavaa, että kaikki voivat tasavertaisesti pelastua, jotka ottavat kasteen ja uskovat Jeesukseen. Riippumatta lukutaidosta, kansalaisuudesta, rodusta, tutkinnosta, sukupuolesta, asemasta työssä, synnin määrästä, iästä jne. Kaikki ovat tervetulleita Jeesuksen tykö.

Raamatun peruspointti on Jeesus. Jeesuksen sanoma on rakkautta. Rakkaus ei satuta, se parantaa.