JEESUS KRISTUS ANTAA IKUISEN ELÄMÄN!

JEESUS KRISTUS ANTAA IKUISEN ELÄMÄN!
Tällä lauseella on varmasti yhtä vähän vaikutusta ihmisiin kuin sillä, että naapurimaassa räjähtää talo tai miljoonat ihmiset kituvat vailla ruokaa. Ihmisiä ei kiinnosta. Se kiinnostaa, että saadaan oma vatsa täyteen ja omasta asunnosta maksettua lainan kuukausierä.
On se kerta kaikkiaan käsittämätöntä kuinka pahoja me olemme. Ja minä etunenässä.

Olenko minä Abrahamin jälkeläinen?

Olenko minä Abrahamin jälkeläinen? Saanko periä sen, mikä hänelle oli luvattu?
Galatalais-kirjeestä löytyy suora vastaus:

"Te kaikki olette Jumalan lapsia, kun uskotte Kristukseen Jeesukseen. Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeneet Kristuksen yllenne. Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi. Ja jos te kerran olette Kristuksen omia, te olette Abrahamin jälkeläisiä ja saatte periä sen, mikä hänelle oli luvattu."
Gal.3:26-29

Harhateiltä

"Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen ohjaa hänet takaisin, niin tietäkää tämä: joka palauttaa syntisen harhatieltä, pelastaa hänet kuolemasta ja peittää paljotkin synnit."
Jaak.5:19-20

Ihmisten erottelusta

"Veljeni, te jotka uskotte meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen, kirkkauden Herraan, älkää erotelko ihmisiä."
Jaak.2:1

"Jos te noudatatte lain kuningaskäskyä niin kuin se Raamatussa on: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi', te teette oikein. Mutta jos te erottelette ihmisiä, te teette syntiä, ja laki osoittaa teidät rikkojiksi.
Jaak.2:8-9

Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus on aika usein sunnuntaisin. Oikeasti jokainen hetki tulisi olla Jumalanpalvelusta.

Esimerkki rukouksen tehokkuudesta

Enkeli kertoi Danielille:

"-Heti kun aloit rukoilla, lähti liikkeelle sana, ja minä tulin kertomaan sen sinulle, sillä Jumala rakastaa sinua.-"
Dan.9:23

Hyvä anti

"Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, taivaan tähtien Isältä, jonka luona ei mikään muutu, ei valo vaihdu varjoksi."
Jaak.1:17

Musiikkia Herralle

3-vuotias soitti pianoa ja sanoi:"iskä, sun pitää nyt laulaa: aamen, aamen, aamen"

Sylivauvojen kastamisesta

Minä vähän ihmettelin, että Raamatussa ei ole sylilasten kastamisesta mitään. Itse asiassa minulle välittyy Raamatusta kuva upotuskasteesta joka annetaan syntejään katuville ihmisille jotka uskovat Jeesukseen.

Sylilasten kastamisessa on muutama pohdinnan arvoinen asia. Ensiksikin se että voiko sylivauva uskoa? Ja toiseksi se, että onko ok, että kastetaan kysymättä kastettavalta asiasta?

Toisaalta lähetyskäskyn ulkopuolelle ei kai pidä rajata ketään:
"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
Matt.28:19-20

Markuksen evankeliumissa sanotaan:
"-Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen."
Mark. 16:15-16

Luukkaan evankeliumissa Jeesus puhuu:
"-Sallikaa lasten tulla minun luokseni, älkää estäkö heitä. Heidän kaltaistensa on Jumalan valtakunta. Totisesti: joka ei ota Jumalan valtakuntaa vastaan niin kuin lapsi, hän ei sinne pääse."Luuk.18:16-17

 Voiko ihminen tietää uskooko sylivauva? Onko sylivauva synnitön? Onko sylivauvan usko itseasiassa puhtainta mahdollista uskoa? Voiko uskova isä päättää lapsensa puolesta, että tämä kastetaan?
Paljon kysymyksiä.

Minä uskon toimivani oikein kun lapseni kastetaan evankelis-luterialisin menoin sylivauvana. Hänet kastetaan Kristuksen ruumiin jäseneksi eli kirkkoon. Kastetavasta en ole huolissani.Se on muotoutunut sellaiseksi kun on muotoutunut.

Vaikka sylivauvamme kastetaankin evankelis-luterilaisin menoin sylivauvana, niin uskon kyllä, että ihmiselle olisi kokemuksena koskettavampi, jos kaste suoritettaisiin esimerkiksi aikuisena oman harkinnan jälkeen upotuskasteena.

Uskon, että pelastumisen kannalta ei ole merkitystä sillä kastetaanko sylivauvana kastemaljasta vai aikuisena upotuskasteella. Pelastukseen tarvitaan kaste ja usko.