Elämän päätepisteessä vai elämän alussa

Kunpa sellainen ihminen, joka tuntee elämänsä olevan päätepisteessä, totaalisessa umpikujassa, jossa vapauttavana ajatuksena on kuolema oman käden kautta, saisi pienenkin pisaran elämää päälleen. Tuo pieni elämän pisara avaisi silmät näkemään, että todellisuutta ei ollutkaan umpikuja, ei tämän näkyvän maailman murheet, vaan että on olemassa toinen todellisuus josta katsoen umpikuja menettää kokonaan merkityksensä.
Rukous antaa elämän. Ihminen on vapaa Jeesuksessa.

Jumala ei peru

"Jumala ei peruuta lahjojaan eikä antamaansa kutsua."
Room.11:29

Sydämen usko ja suun tunnustus

"Mitä siis on sanottu? -Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi, nimittäin se uskon sana, jota me julistamme. Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen."
Room.10:8-10

Ihmisen luonto

Kun ihmisen luonto haluaa itsekkäästi toteuttaa mielitekojaan ja olosuhteetkin ovat siihen otolliset, voi Jumalan henkäys kuitenkin puhaltaa kaiken tämän pakottavan saastan pois. Rauha karkoittaa pahan. Tämä on ihme, sillä ihmisen luonto ikään kuin ei anna vaihtoehtoja vaan antaa ihmisen kärsiä kamppaillessa luontoaan vastaan.

Vapauttava tuomio

"Rikkomusta ei kuitenkaan voi verrata armoon. Yhden ainoan ihmisen rikkomus on tosin tuottanut kaikille kuoleman, mutta vielä paljon runsaammin ovat Jumalan armo ja hänen lahjansa tulleet yhden ainoan ihmisen, Jeesuksen Kristuksen, ansiosta kaikkien osaksi. Tätä lahjaa ei voi edes verrata yhden ihmisen synnin seurauksiin, sillä yhden ihmisen teon seurauksena oli kadotustuomio, mutta Jumalan armosta kaikkien rikkomusten seuraukseksi tulikin vapauttava tuomio."
Room.5:15-17

...kaikkien rikkomusten seuraukseksi tulikin vapauttava tuomio.
Ei mikään pikkujuttu!

Uskovan moka tai sortuminen heikkouteen

Jos uskova niin sanotusti mokaa, niin ei-uskova helposti ajattelee, että ahaa, tuollainenko Jumala sinulla on?

Kenet Jumala armahtaa?

Minä ihmettelen sitä, että jos Jumala armahtaa minut synteineni, koska uskon (vaikkei se teoissani näy vaan oikeastaan päin vastoin) niin miksei Hän armahtaisi jotakin muuta? Minun on vaikea kuvitella ihmistä joka on pahempi kuin minä itse.
No, minä kyllä uskon Jeesukseen, ja Sanan mukaan olen pelastettu. Mutta missä ovat uskon hedelmäni?

Uskon vahvuudesta

Pieni ihminen, mitätön maan matonen rukoilee, eikä oikein edes muista mitä on rukoilemassa. Ja edessä kaiken maailman Luoja, Kaikkivaltias, suurin mitä voi olla. Jos uskomme olisi vahva, niin tottahan pelkäisimme Jumalaa ja kunnioittaisimme Häntä! Olisimme nöyriä ja kuuliaisia ja kiittäisimme Häntä jatkuvasti.

Arkisten asioiden pyhittäminen

Ihminen voi ihan arkisiakin esineitä tai laitteita pyhittää hyvän palvelemiseen. Jos tietokonetta, pyörää tai autoa käytetään evankeliumin levittämiseen tai muuhun hyvään asiaan, on tämä pyörä, auto tai tietokone tavallaan pyhä. Varmasti jos näin ajattelee ja toimii, niin vaurauskin voi vapaasti lisääntyä eikä materiaalikaan välttämättä ole pahasta. Se riippuu siitä kenen palvelemiseen ihminen nämä asiat antaa.

Internetissä oleva saasta

Jos ajattelee internetissä katseltavaa pornoa ja muuta saastaa eri muodoissa, niin on hyvä muistaa, että jokainen klikkaus noille sivuille tukee niiden toimintaa. Kun sivustoilla kävijöiden määrä kasvaa, saa sivuston pitäjät lisää mainostilaa ja mahdollisia mainostuloja mikä mahdollistaa toiminnan laajentamisen.

Orjuuttavista asioista

Ihmisen elämä on täynnä orjuuttavia asioita, koska saatana niin haluaa ja ihminen on heikko. Eikä aina ole kyse päihteistä. Ihminen voi olla esimerkiksi syömisen tai kuntoilun orja.
Mitä pahaa kuntoilussa on? Ei mitään, jos siitä ei tule pakottavaa asiaa. Jos kuntoilu on orjuuttavaa, siitä voi yhä saada todella hyvän olon, mutta siitä saa osansa myös saatanan himo. Saatanan himo kasvaa ja leviää myös muihin asioihin kuin kuntoiluun.

Jeesus rukoilee puolestamme

Voiko meillä olla mitään hätää, koska Jeesus rukoilee puolestamme:
"Kuka voi tuomita kadotukseen? Kristus - mutta hän on kuollut meidän tähtemme, ja enemmänkin: hänet on herätetty kuolleista, hän istuu Jumalan oikealla puolella ja rukoilee meidän puolestamme!"
Room.8:34