Herran enkeli huusi taivaasta

Mielenkiintoista miten Herran enkeli kommunikoi Abrahamin kanssa Jumalan hänelle asettamassa koettelemuksessa. Herran enkeli huusi taivaasta. (1. Moos.22:11 ja 1. Moos.22:15).

Syy häpeällisten himojen vallassa oloon

"Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt. He väittävät olevansa viisaita mutta ovat tulleet tyhmiksi, ja he ovat vaihtaneet katoamattoman Jumalan kirkkauden katoavaisten ihmisten ja lintujen, nelijalkaisten ja matelijoiden kuviin. Sen tähden Jumala on jättänyt heidät mielihalujensa valtaan sellaiseen saastaisuuteen, että he keskinäisissä suhteissaan häpäisevät oman ruumiinsa. He ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen, he ovat kunnioittaneet ja palvelleet luotua eivätkä Luojaa - olkoon hän ikuisesti ylistetty, aamen"
Room.1:21-25

Jumalan lupaukseen luottaminen

Abraham lähetti poikansa Ismaelin ja orjattaren Hagarin pois kotoaan, koska Abrahamin vaimo Saara niin halusi. Ismael oli Hagarin ja Abrahamin yhteinen lapsi. Jumala lupasi, että Ismaelista kasvaa suuri kansa. Siksi Abrahamin ei tarvinnut olla huolissaan. Mukaan Abraham antoi vesileilin ja leipää.

Jumalan tahdon mukaan elävän elämään vaikuttavat ihmiset

Jumala tuhosi Sodoman kaupungin. Mutta Abrahamin veljen poikaa Lootia hän ei tuhonnut kaupungin mukana.

"Mutta kun Jumala hävitti tasangon kaupungit, hän piti Abrahamin mielessään, ja sen vuoksi hän toimitti Lootin pois tuhon keskeltä ennen kuin hävitti kaupungit, joissa Loot oli asunut."
1.Moos.19:29

Jumalan tahdon mukaan elävän elämään vaikuttavat ihmiset voivat olla siunauksessa mukana, ja myös itse saada siunauksen.

Järki on nolla

Uskon, että ihmisen järki ei ole oikeastaan yhtään mitään. Järjen varassa ei pääse alkua pidemmälle. Järki on kykenemätön työkalu ymmärtämään uskon asioita. Ihmisen järki Jumalan suuruuden ja luomistyön ja mahtavuuden rinnalla on nolla.

Ihmisen järjen mitättömyys konkretisoituu ihmisen kohdatessa minkä tahansa elävän. Voi sanoa, että ihmisen pitää yksinkertaisesti nöyrtyä pienimmän rikkaruohonkin edessä. Ei sitä järki selitä.

Raamatusta

Uskoon tulon jälkeen Raamattu on hellittämättä vetänyt puoleensa. Jostakin on vain ilmestynyt käsittämätön halu ja into lukea ja tutkia sitä eikä tuo into ole laantunut yli vuoteen. Ennen uskoon tuloa en edes tiennyt onko minulla Raamattua vai ei. Löysin sellaisen 2 eurolla kirpputorilta. Raamattu todellakin on ehtymätön kirja. Ja Jumala puhuu. Ja minä surkimus sorrun synteihini.

Vedenpaisumus

Jumala on luvannut, että koskaan ei tule sellaista vedenpaisumusta joka tuhoaisi kaiken elävän ja hävittäisi maan (1. Moos.9:11).
Vaikka ihmiset kuinka maalailisi kauhukuvia jäätiköiden sulamisista, koko maa ei vedenpaisumukseen katoa.

Nooan ajan ihmiset

" - Nooa oli aikalaistensa joukossa ainoa oikeamielinen ja nuhteeton, ja hän vaelsi Jumalalle kuuliaisena."
1. Moos.6:9

Siis ainoa. "Kun Herra näki, että ihmisten pahuus lisääntyi maan päällä ja että heidän ajatuksensa ja pyrkimyksensä olivat kauttaaltaan pahat, hän katui, että oli tehnyt ihmisen, ja murehti sitä sydämessään." 1. Moos. 6:5-6

Millaisia nuo tuon ajan ihmiset olivat? Miten he erosivat pahuudessaan meistä? Ainakin maa oli ihmisten takia täynnä väkivaltaa (1. Moos. 6:13).