Kirkkaita ja tummia pilviä

Kävin kirkkohistoriaa läpi ja tein sellaisen aikajanan minkä asetin pystysuuntaan. Alussa oli Ap.t.2 kerrottu Pyhän Hengen vuodatus. Kristinusko lähti leviämään nopeasti. Huomasin, että aikajanani vasemmalle puolelle heti pian alkoi ilmestyä sanoja jotka ikään kuin muodostivat tumman pilven. Ne olivat harhaoppeja. Janan oikealle puolelle ilmestyi henkilöiden nimiä jotka alkoivat puolustaa kristinuskoa. Janalleni ilmestyi kirkolliskokouksia joissa mm. käsiteltiin harhaoppeja ja uskontunnustuksia. Uskontunnustukset ovat kristinuskon "tiivistelmiä".

Uusi massiivinen pilvi aikajanani vasemmalle puolelle alkoi muostumaan pian vuoden 1000 jälkeen. Mm. katolisen kirkon korruptio ja vieraantuminen Jumalan Sanasta sai aikaan vastareagtion. 1500-vuoden paikkeilla tämä pilvi oli täysi ja siitä alkoi sataa, ei piiskaavaa sadetta vaan virvoittavia sateita: oli uskonpuhdistuksen aika.

Entä nyt? Onko pilviä muodostunut taivaalle? Mitä sinä ajattelet? Minusta on. Näen sekä tummia pilviä, että kirkkaita pilviä. Tummissa pilvissä lukee "luopumus" ja kirkkaissa "elävä toivo". On selvää, että jotakin suurta tulee tapahtumaan, ja sen aika on käsillä. Se  mitä tulee tapahtumaan on ihana asia, eikä sitä tule pelätä. Joh. 14 alussa kerrotaan, että Jeesus tulee takaisin ja ottaa uskovat tykönsä (Joh.14:3). Hän pelastaa meidät tulevasta vihasta (1.Tes.1:10) ja saamme olla aina Herran kanssa (1.Tess.4:18).

ps. Kannatan lopunajan asioissa dispensationaalista pretribulationistista premillennialistista näkemystä. (Huhhuh, mitä sanoja). Ole siunattu on näkemyksesi sitten mikä tahansa.