Samalla viivalla

Toisia on helppo tuomita. Mutta voidaanko oikeasti osoittaa sormella jotakin ihmistä ja sanoa, että hänen syntinsä määrä on suurempi kuin minun?

Rakkaus toteuttaa koko lain

"Älkää olko kenellekään mitään velkaa, paitsi että rakastatte toisianne. Joka rakastaa toista, on täyttänyt lain vaatimukset. Käskyt 'Älä tee aviorikosta', 'Älä tapa', 'Älä varasta', 'Älä himoitse', samoin kaikki muutkin, voidaan koota tähän sanaan: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Näin rakkaus toteuttaa koko lain."
Room.13:8-10

Äkkiä ja lopullisesti

Raamatussa sanotaan:
"Äkkiä ja lopullisesti on Herra toteuttava sanansa maan päällä."
Room.9:28

Mitä tuntoja tuo lause herättää? Tuntuuko että tulee katastrofi, kärsimys ja tavaton ahdistus jota haluaa paeta vai tuntuuko, että tavaton voima alkaa vetämään kohti Jeesuksen kirkkautta?

Kadotustuomio

"Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Hengen laki, joka antaa elämän Kristuksen Jeesuksen yhteydessä, on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista."
Room.8:1-2

Uskontunnustus on ihan huippujuttu

Uskovankin on hyvä lukea uskontunnustus ajatuksella ja kysyä itseltä uskonko näihin asioihin. Minä uskon.

"Minä uskon Jumalaan, Isään, kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan Luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta, kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja Pyhään Henkeen, Pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden, syntien anteeksiantamisen, ruumiin ylösnousemisen ja iankaikkisen elämän."
(Suomen evankelis-luterilaisen kirkon katekismus)