Maalittaminen

"Sitten he lähettivät muutamia fariseuksia ja Herodeksen kannattajia Jeesuksen luo saadakseen hänet puheistaan kiinni." (Mark.12:13)

Jeesuksen vastustajat menivät lopulta niin pitkälle, että he halusivat tappaa Jeesuksen (Joh. 8:59).

Myös tänä päivänä Jeesuksen vastustajat yrittävät vaientaa Jumalan Sanan äänen. Se näkyy mm. siinä, että tunnustuksellisia, Raamatun Sanassa kiinni pysyviä, kristittyjä yritetään vaientaa fariseuksen tietä: yritetään saada henkilö kiinni puheistaan. Vaikka fyysisiä kiviä ei lentäisikään, sanan sivallukset satuttavat.

Ajattelen, että kyse vaientamisyrityksissä on pohjimmiltaan siinä, että nämä tunnustuksellisten kristittyjen maalittajat eivät kestä kohdata omaa syntisyyttään - ja sitä kautta Jeesus-tarvettaan. Tosiasiassa kaikki ihmiset ovat syntisiä, niin maalittajat kuin maalittamisen kohteet (Room.3:23). Kaikki tarvitsevat Jeesusta. Apostoli Paavali kirjoittaa: "Tämä sana on varma ja vastaanottamisen arvoinen: Kristus Jeesus on tullut maailmaan pelastamaan syntisiä, joista minä olen suurin" (1.Tim.1:15)


Kun Sana koskettaa

"Muutamien päivien kuluttua Feeliks tuli vaimonsa Drusillan kanssa, joka oli juutalainen, haetti Paavalin ja kuunteli hänen puhettaan uskosta Kristukseen Jeesukseen. Mutta kun Paavali puhui vanhurskaudesta ja itsensähillitsemisestä ja tulevasta tuomiosta, peljästyi Feeliks ja sanoi: "Mene tällä haavaa pois, mutta kun minulle sopii, kutsutan sinut taas"." (Ap.t.24:24-25)

Paavalin Sanat vanhurskaudesta, itsensä hillitsemisestä ja tulevasta tuomiosta osuivat maaherra Feeliksin sydämeen. Jumalan Sana on sellainen. "Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;" (Hebr.4:12). Aina totuuden (Joh.17:17) kohtaaminen ei ole helppoa.


Minä olen lammasten ovi

"Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka ei mene ovesta lammastarhaan, vaan nousee sinne muualta, se on varas ja ryöväri. Mutta joka menee ovesta sisälle, se on lammasten paimen. Hänelle ovenvartija avaa, ja lampaat kuulevat hänen ääntänsä; ja hän kutsuu omat lampaansa nimeltä ja vie heidät ulos. Ja laskettuaan kaikki omansa ulos hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, sillä ne tuntevat hänen äänensä. Mutta vierasta ne eivät seuraa, vaan pakenevat häntä, koska eivät tunne vierasten ääntä." (Joh.10:1-5)

Kuvittele mielessäsi aidattua isoa aluetta jossa yöllä on useista lammaslaumoista lampaita. Aidatun alueen portilla on ovenvartija. Aamulla paimen tulee ja kutsuu omia paimennettavia lampaitaan nimeltä. Lampaat tunnistavat paimenensa äänen. Ei se silti tarkoita, että kaikki heti tottelisivat ääntä. Saattaa olla, että paimen näkee vaivaa, että viimeinenkin lauman lammas tulee portista ulos. Sitten paimen kulkee lammaslaumansa edellä. Paimen vie lampaat laitumelle.

Lampaat ja paimen ovat kuva uskovista ja Jeesuksesta. Jakeissa Joh.10:7 ja 10:9 Jeesus puhuu lammasten ovesta. "Niin Jeesus vielä sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: minä olen lammasten ovi." (Joh.10:7) "Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen." (Joh.10:9).


Herra on minun paimeneni

 "Daavidin virsi. Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Viheriäisille niityille hän vie minut lepäämään; virvoittavien vetten tykö hän minut johdattaa. Hän virvoittaa minun sieluni. Hän ohjaa minut oikealle tielle nimensä tähden. Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat. Sinä valmistat minulle pöydän minun vihollisteni silmien eteen. Sinä voitelet minun pääni öljyllä; minun maljani on ylitsevuotavainen. Sula hyvyys ja laupeus seuraavat minua kaiken elinaikani; ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti." (Ps.23)

Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Ei niin, että Herra joskus oli paimeneni, vaan, että Hän on tässä ja nyt. Onko Herra sinun paimenesi? Jos mahdollista, niin opettele nämä psalmin jakeet ulkoa. Hän johdattaa lampaansa virvoittavien vetten tykö. Se on paimenen tehtävä. Jeesus sanoo: "Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä." (Joh.10:11).