Älä pelkää

”Veisuunjohtajalle; koorahilaisten laulu, korkeassa äänialassa. Jumala on meidän turvamme ja väkevyytemme, apumme hädässä aivan vahva.
Sentähden emme pelkää, vaikka maa järkkyisi ja vuoret meren pohjaan vajoaisivat, vaikka sen vedet pauhaisivat ja kuohuisivat ja vuoret vapisisivat sen raivosta. Sela.”
(Ps.46:1-3)

”Mutta yli suurten, voimallisten vetten pauhinan, yli meren kuohujen on Herra korkeudessa voimallinen.” (Ps.93:4)

Jumala voi ajaa kansakunnat tiehensä niin kuin lentävät lehdet rajuilmassa (Jes.17:12-14). "Kaikki kansakunnat ovat niinkuin ei mitään hänen edessään, ne ovat hänelle kuin olematon ja tyhjä." (ks. Jes.40:15,17)

Jeesukseen uskovan turva on Jumala. Hänen ei tarvitse pelätä. Jumala on uskovalle varma apu hädän hetkellä. ”Ei sotaväellä eikä voimalla, vaan minun Hengelläni, sanoo Herra Sebaot.” (Sak.4:6)

Mitä ikinä sinun elämässäsi on pelottavaa tai mitä pelkoja tahansa ympäröivä maailma sinussa saa aikaan, voit pelkojesi keskellä panna luottamuksesi Jumalaan. Jumala on ajasta aikaan sama. Kukaan ei voi Jumalaa syrjäyttää. Kaikki Jumalan pilkkaajat tulevat kerran vastaamaan teoistaan Jumalan edessä. Luottamuksen paneminen Jumalaan on Jumalan tahdon mukaista.

"Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä"; niin että me turvallisin mielin sanomme: "Herra on minun auttajani, en minä pelkää; mitä voi ihminen minulle tehdä?"
Hebr.13:5-6