Ei saa lisätä eikä ottaa pois

Luettuani ilmestyskirjan kohdan Ilm.22:18-19 pelästyin ja jouduin tarkistamaan kirjoittamani jakeet, että ne ovat täydessä mitassaan (ettei niistä ole jäänyt pilkkuakaan pois eikä mitään ylimääräistä). Miksi? Koska nuo jakeet kuuluvat näin:

"Jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat, minä vakuutan: Jos joku panee niihin jotakin lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen ne vitsaukset, joista tässä kirjassa on kerrottu. Jos joku ottaa pois jotakin tämän ennustusten kirjan sanoista, ottaa Jumala pois hänen osallisuutensa elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kerrottu."

Valkeavaatteiset

"Tämän jälkeen näin suuren kansanjoukon, niin suuren, ettei kukaan kyennyt sitä laskemaan. Siinä oli ihmisiä kaikista maista, kaikista kansoista ja heimoista, ja he puhuivat kaikkia kieliä. He seisoivat valtaistuimen ja Karitsan edessä yllään valkeat vaatteet ja kädessään palmunoksa ja huusivat kovalla äänellä:
-Pelastuksen tuo meidän Jumalamme, hän, joka istuu valtaistuimella, hän ja Karitsa!"

Ilm.7:9-10

"Yksi vanhimmista kysyi minulta: 'Keitä nämä valkeavaatteiset ovat? Mistä he ovat tulleet?' Minä vastasin: 'Herra, sinä sen tiedät.' Hän sanoi minulle:
'Nämä ovat päässeet suuresta ahdingosta. He ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä. Sen tähden he ovat Jumalan valtaistuimen edessä ja palvelevat häntä hänen pyhäkössään päivin ja öin, ja hän, joka istuu valtaistuimella, on levittänyt telttansa heidän ylleen.
Nälkä ei heitä enää vaivaa, ei jano, enää ei heitä polta aurinko eikä paahtava helle. Karitsa, joka on valtaistuimen edessä, kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet.'"

Ilm.7:13-17

Kutsun mukainen työ

Evankeliumin levittämisestä, omalla mitättömänkin tuntuisella tavalla, tulee ilo ja rauha.

Pitää kiinni uskon siemenestä

Tulee pitää siitä kiinni mitä on: vaikka se olisi pienen pieni uskon siemen. Vaikka kaikki sortuisi ympäriltä, tulee uskosta pitää kiinni. Ja katso: paha ei lopulta voita. Jotenkin ihmeellisesti kaikki muuttuu paremmaksi.

En voi tuomita ketään

Oikeasti en voi tuomita ketään, edes mielessäni. En voi tuomita eri uskontokuntaan kuuluvaa, en eri seksuaaliseen suuntautuneisuuteen kuuluvaa, en eri kansalaisuuteen kuuluvaa, en eri ihmisrotuun kuuluvaa, en kertakaikkiaan ketään.

Sydämen avaaminen

Sydämen avaaminen Jumalalle uskossa Jeesukseen on kova juttu. Että uskaltaa avautua! Se kuinka rauha saapuu pelastuksen kyynelten kanssa ja jäljelle jää todellinen rauha, loputon rauhan tunne, sellainen mitä ei voinut kuvitella edes olevan olemassa, on pelastusta parhaimmillaan. Ikään kuin siinä rauhassa katsoisi maailmaa toiselta tasolta, aivan kuin heränneenä. Ja sitä huomaa rakastavansa myös toisia ihmisiä! Mitä muuta siinä voi kuin kiittää Jumalaa.