Jeesus sovitti syntimme

”Profeettasi ovat sinulle nähneet petollisia, äiteliä näkyjä. Eivät he ole paljastaneet sinun syntiäsi, niin että olisivat kääntäneet sinun kohtalosi, vaan ovat nähneet sinulle petollisia, eksyttäväisiä ennustuksia.” (Valit.2:14) 

Jotenkin ei-uskovan tulisi tiedostaa, että hän on syntinen, matkalla helvettiin, ja että hän tarvitsee Jeesusta pelastuakseen.

Tulee puhua synnistä ja armosta. Jeesus pelastaa syntisiä ihmisiä. Jos puhumme vain armosta, on se äitelää. Jos puhumme vain rakkaudesta, on se äitelää. Jeesuksen ristintyö puhuu molemmista: synnistä ja armosta – ja rakkaudesta.

"Siinä on rakkaus-ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.” (1.Joh.4:10)

”- En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä” (Mark.2:17)

Sana rististä sisältää koko paketin. Kun kerromme sen, kerromme samalla evankeliumin. (Lue.1.Kor.15:3-4). Ilosanoma sisältää myös syntipuolen: Jeesus sovitti syntimme. Halleluja!


Jumala antaa tehtävän ja varustaa

Jeremia sai Herralta tehtävän mikä oli hänelle liian suuri. "-mene, kunne ikinä minä sinut lähetän, ja puhu kaikki, mitä minä käsken sinun puhua." (1:7)  Tehtävä ei ollut Jeremian oma, vaan se oli Herran.

Ehkä Jeremia ajatteli omaa kokemattomuuttaan ja mitättömiä kykyjään kun hän sanoi Jumalalle: "en minä kykene puhumaan" (1:6). Jumala sanoi: "Katso, minä panen sanani sinun suuhusi."(1:9).

Jumala asetti Jeremian repimään, hajottamaan, hävittämään, kukistamaan, rakentamaan ja istuttamaan (1:10). Tuskallinen tehtävä ihmiselle joka olisi vain halunnut olla rauhassa ihmisten kanssa... joka kenties olisi halunnut vain rakentaa ja istuttaa... 

Ja tuskallista se olikin Jeremialle ihan konkreettisesti. Häntä lyötiin, hänet eristettiin ja heitettiinpä liejuiseen kaivoonkin.

"Sinä olet taivutellut minua, Herra, ja minä olen taipunut; sinä olet tarttunut minuun ja voittanut. Minä olen ollut nauruna pitkin päivää, kaikki pilkkaavat minua.Sillä niin usein kuin minä puhun, täytyy minun parkua, huutaa väkivaltaa ja sortoa; sillä Herran sana on tullut minulle häväistykseksi ja pilkaksi pitkin päivää.Mutta kun minä sanoin: "En tahdo ajatella häntä enkä enää puhua hänen nimessään", niin sydämessäni oli kuin polttava tuli, suljettuna minun luihini. Ja väsyksiin asti minä koetin sitä kestää, mutta en voinut." (Jer.20:7-9)

Jumalalta saatu tehtävä voi näyttää ihmisnäkökulmasta liian suurelta. Mutta tulee muistaa, että tehtävä, oli se mikä tahansa, ei voi olla Jumalalle liian suuri. Kun Jumala antaa tehtävän, hän varustaa siihen. Jos keskitymme murehtimaan miten selviytyä kaikista yksityiskohdista, tulemme hulluksi. Emme pysty hallitsemaan kaikkea.

"Ei ole ketään sinun vertaistasi, Herra; sinä olet suuri, ja suuri ja voimallinen on sinun nimesi." (Jer.10:6). 

Jos pohdit, mikä on Jumalan antama tehtävä juuri sinulle, niin neuvon sinua vain uskossa elämään elämääsi Hänen tahtoaan etsien. Jumala kyllä ohjaa elämääsi ja osoittaa sinulle ne tehtävät joita Hän haluaa sinun tekevän.