Joos.1

"Ole vain luja ja aivan rohkea ja noudata tarkoin kaikessa sitä lakia, jonka minun palvelijani Mooses on sinulle antanut; älä poikkea siitä oikealle äläkä vasemmalle, että menestyisit, missä ikinä kuljetkin." (Joos.1:7).

Kristityn on hyvä kulkea armossa ja totuudessa Jumalan Sanan keskellä (ks. Joh.1:17). Jos kristitty  vaeltaa kovin vasemmalla tai oikealla, silmällä on vaara tarttua maailmallisiin asioihin  jotka eivät ole Jumalasta. Keskellä menee Jumalan tie, pyhä tie. Raamattu sanoo: "Minä vaellan vanhurskauden polkua, oikeuden teitten keskikohtaa," (Sananl.8:20).

5.Moos.34

"Ja samoinkuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta senjälkeen tulee tuomio," (Hebr.9:27)

Mooseksen, Jumalan miehen, oli hänenkin määrä kuolla. Hänen kuolemansa oli siitä erikoinen, että hän ei kuollut heikkona sairauden murtamana, vaan hän kuoli voimissaan (5.Moos.34:7). Jumala antoi hänen nähdä luvatun maan, mutta ei sallinut hänen mennä sinne (5.Moos.34:4).

Oletko ikinä ajatellut, että ihmisessä on fyysisen ruumiin lisäksi myös henki ja sielu? Raamattu puhuu iankaikkisuudesta, ja siitä, että Jeesukseen uskova saa aina olla Herran luona; ja että hänellä on iankaikkinen elämä. Kuolemaan liittyvät asiat eivät tapahdu ihmisen oman mielikuvituksen tai halujen mukaisesti vaan niin kuin Jumala Sanassaan sanoo. 

5.Moos.33

"Ei kukaan ole niinkuin Jesurunin Jumala, joka kulkee taivasten yli sinun apunasi ja korkeudessaan pilvien päällitse. Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret. Hän karkoitti viholliset sinun tieltäsi, hän sanoi: 'Hävitä!' Näin Israel asuu turvassa, Jaakobin lähde erillänsä viljan ja viinin maassa, jonka taivaskin tiukkuu kastetta." (5.Moos.33:26-28).

Psalmi 91 kertoo korkeimman suojeluksesta. Psalmissa sanotaan: "Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi." (Ps.91:11-12) 

Jumalaan  voi aina turvata, koska Jumala on iankaikkinen Jumala. Ei Hän väsy eikä nuku. Hän voi auttaa kaikkia, monia yhtä aikaa, koska Hän on Henki. Tänäänkin voimme turvata ikiaikojen Jumalaan.