Ihmisen raadollisuus

Leikkipuistossa liukumäen päällä 4 vuotias sanoo pikkuveljelleen: Pudota toi pois. Pikkuveli alkaa työntää vierasta poikaa tikapuilta pois. Jotenkin isä sai putoavan pojan kiinni ja isommalta itkulta vältyttiin.

Pieni vauva tahtoo jotakin. Se tahtoo eikä mikään muu ole tärkeämpää kuin saada tahtonsa läpi.

Televisiodokumentissa eläimet loikkivat pieneltä saarekkeelta mantereelle. Matka on lyhyt, mutta odottamassa ovat krokotiilit. Loukkaantuneet eläimet ja raihnaiset syödään. Terveimmät ja vahvimmat ponnistavat kuivalle maalle turvaan.

Minulla on loistava idea. Haluan toteuttaa sen koska se on huippujuttu. Kaikki muut asiat saavat väistyä ja odottaa. Ettekö näe, että tämä on prioriteetti numero yksi?

Olenko minä eläin joka haluan tyydyttää vain omat tarpeeni? Kenen hyväksi minä oikeasti olen tehnyt jotakin? Mitä peliä tämä elämä on?

Kunpa Jeesuksen risti näkyisi koko ajan edessäni. Kunpa Jumalan lupaukset piirtyisivät kristallinkirkkaana verkkokalvolleni. Sillä jos näin tapahtuisi, minun ei tarvitsisi murehtia. Minun ei tarvitse murehtia, koska olen pelastettu. Olen pelastettu Jumalan Sanan mukaan. Olen pelastettu koska minut on kastettu ja uskon Jeesukseen. Mitä ovat nämä muutamat hapuilevat askeleet tässä maailmassa ikuisuuden rinnalla? Enkö voi katsoa tämän kaiken yläpuolelle. Vaikka mitä tapahtuisi, vaikka jäätiköt sulaisivat, ydinaseet paukkuisivat, mantereet repeytyisivät, yksi on ja pysyy muuttumattomana: Jumalan rakkaus ihmistä kohtaan. Minä voin oikeasti luottaa siihen, että Herra pitää lupauksensa. Sillä yhtään lupaustaan Hän ei ole pettänyt.

Tässä ja nyt

Miksi en eläisi tässä hetkessä kun kuitenkin elän tässä ja nyt?
Juuri nyt on oikea aika uudistaa usko. Tunnustaa tosiasiat. Nöyrtyä Jumalan edessä. Saada anteeksianto.

Inhimilliset rajapinnat

Raamattu on Jumalan Sanaa. Raamatun on kuitenkin kirjoittanut ihmiset.

Jeesus Kristus tuli ihmisenä maailmaan.

On siis tavallaan inhimillisiä rajapintoja joiden kautta Sanaa lähestymme. Emme kai muuten ymmärtäisi mitään. Sana tulee "ihmisten kielelle"