Nöyrä

”ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta” (Fil.2:3-4)

Maria oli nöyrä:
”Silloin Maria sanoi: ”Katso, minä olen Herran palvelijatar; tapahtukoon minulle sinun sanasi mukaan”. Ja enkeli lähti hänen tyköänsä.” (Luuk.1:38)

Jeesus nöyryytti itsensä:
”hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.” (Fil.2:8)

Nöyryydessä on jollakin tavoin kyseessä alentuminen. Niinkuin ollaan polvistuneena Herramme Kristuksen eteen. Ja kun vaellamme, vaellamme aralla tunnolla peljäten Jumalaa. Kuitenkin voimme uskalluksella käydä armon istuimen eteen (Hebr. 4:16)

Nöyryys on Jumalinen asenne sydämessä. Nöyryys on jotakin, mikä on itseltä piilossa, sillä jos joku huomaa olevansa nöyrä, hän kenties onkin jo ylpeä!


Palkkiot

"Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat." (2.Tim.4:8)

Oletko huomannut, että Raamatussa puhutaan palkkioista joita uskovat tulevat saamaan Kristukselta? Esimerkiksi erilaisia seppeleitä tai kruunuja olisi tarjolla.
Yksi tällainen seppele on vanhurskauden seppele ja se on tarjolla myös sinulle, joka rakastat Kristuksen toista tulemusta. Eikö olekin ihanaa että Jeesus tulee?