Enkö saa tehdä omallani mitä tahdon?

Matteuksen evankeliumissa luvussa 20 on vertaus viinitarhan työmiehistä. Jakeessa 8 viinitarhan herra sanoo tilan hoitajalle: "Kutsu työmiehet ja maksa heille palkka, viimeisistä alkaen ensimmäisiin asti."  Ensimmäiset työmiehet olivat tehneet työtä koko päivän. Viimeksi tulleet olivat ehtineet tehdä työtä vain tunnin. Ensimmäisinä tulleet alkoivat napisemaan kun he huomasivat, että he eivät saaneetkaan enempää kuin viimeksi tulleet. Jakeessa 14 herra sanoo: "Mutta minä tahdon tälle viimeiselle antaa saman verran kuin sinullekin."

Jumalan armo on ihmeellinen. Jos me osaisimme elää elämäämme niin, että kaikki on armoa, emme napisisi jos toinen saisi enemmän kuin minä itse.

Armon keskiössä on Jeesuksen Kristuksen ristintyö. Hän kuoli sinun ja minun sijasta. Uskotaan itse kukin, että Jeesus on sovittanut syntimme, kuollut sijastamme, ja että nyt armahdettuina Jumalan lapsina voimme kiittää Häntä, ottaa vastaan mitä ylösnoussut Herramme antaa. "Enkö saa tehdä omallani mitä tahdon? Vai onko silmäsi nurja sentähden, että minä olen hyvä?" (Matt.20:15)