Onko sinulla aikaa Jumalan kanssa?

"Ihmisen elinpäivät ovat niinkuin ruoho, hän kukoistaa niinkuin kukkanen kedolla. Kun tuuli käy hänen ylitsensä, ei häntä enää ole, eikä hänen asuinsijansa häntä enää tunne." (Ps.103:15-16)

Vanhassa traktaatissa oli kuvia ihmisen elämän vaiheista. Tekstit kuvien yhteydessä menivät jotenkin näin:
-Aivan liian nuori ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian ylimielinen ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian itsevarma ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian onnellinen ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian työn täyttämä ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian väsynyt ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian huolten täyttämä ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian vanha ajatellakseen Jumalaa
-Aivan liian myöhä ajatellakseen Jumalaa.

Viimeisen tekstin kohdalla oli hautakumpu ja risti.
Onko sinulla ollut aikaa ajatella Jumalaa?


Vielä ei ole liian myöhäistä

Mark.15:32
”Astukoon hän, Kristus, Israelin kuningas, nyt alas ristiltä, että me näkisimme ja uskoisimme." Myöskin ne, jotka olivat ristiinnaulitut hänen kanssaan, herjasivat häntä.”

Toinen ristillä olevista pahantekijöistä kääntyi. Eikä se ollut liian myöhäistä.

Luuk.23:42-43
”Ja hän sanoi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi".
Niin Jeesus sanoi hänelle: "Totisesti minä sanon sinulle: tänä päivänä pitää sinun oleman minun kanssani paratiisissa."”

Päiviemme määrä ei riipu meistä itsestämme. On todellakin oikein sanoa, että nyt on oikea aika kääntyä Jumalan puoleen.







Mitä Taivaassa tehdään?

"Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta. Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi. Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa. Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti." (Ilm.22:1-5)

Yllä olevien jakeiden perusteella Taivaassa palvellaan Jumalaa (Ilm.22:3), nähdään Jumalan kasvot (Ilm.22:4) ja hallitaan Jumalan kanssa (Ilm.22:5). Mitä palvelu ja hallinta tarkalleen ottaen on, jää nähtäväksi. Mutta tuskin siellä mitään tylsää on.

Makeammat hunajaa ja mehiläisen mettä

"Herran laki on täydellinen; se virvoittaa sielun. Herran todistus on vahva, se tekee tyhmästä viisaan. Herran asetukset ovat oikeat, ne ilahuttavat sydämen. Herran käskyt ovat selkeät, ne valaisevat silmät. Herran pelko on puhdas, se pysyy iäti. Herran oikeudet ovat todet, kaikki tyynni vanhurskaat. Ne ovat kalliimmat kultaa, puhtaan kullan paljoutta, makeammat hunajaa ja mehiläisen mettä." (Ps.19:8-11)

Työpaikalla on laatikko jossa on 2000 kynää jaettavaksi yhteistyökumppaneille mainosmielessä. Ajattelen, että voisin siitä viedä kotiini kourallisen, niin ei aina tarvitsisi etsiä kyniä joka paikasta. Kun otan kynät käteeni, mieleeni tulee Raamatun käsky "Älä varasta!". Jotenkin karvaalta tuo Raamatun kohta siinä tilanteessa maistuu, olisinhan ottanut vain vähän, ei kai firma siihen olisi kaatunut... Toisaalta kuinka ihanaa, että nuo sanat tulivat mieleeni, etten sortunut ja varastanut. Ehkä tuo makeus tarkoittaa jotakin verrattuna muihin; kuinka makeaa kulkea Jumalan suojassa eikä palvoa epäjumalia niinkuin muut... Tai ehkä se yksinkertaisesti tarkoittaa parasta! Mikään ei ole niin herkkua kuin puhdas ihana makea Jumalan Sana. Vieläpä se on kalliimpaa kuin puhdas kulta. Ajattele sitä!


Seksuaalisesta moraalipuhtaudesta

Ihminen pääsääntöisesti tietää mikä on oikein ja väärin. Moraaliasiat ovat kuitenkin tänä päivänä höltyämässä. Ajatellaan, että suvaitsevaisuuden nimissä jokainen saa tehdä mitä huvittaa, kunhan se ei ole selvästi vahingollista lähimmäiselle. Raamatussa on ohjeita jotka voivat palauttaa moraalittomuuden tielle eksyneen ihmisen takaisin puhtaalle tielle.
 
"Sillä tämä on Jumalan tahto, teidän pyhityksenne, että kartatte haureutta,että kukin teistä tietää ottaa oman vaimon pyhyydessä ja kunniassa,ei himon kiihkossa niinkuin pakanat, jotka eivät Jumalaa tunne;" (2.Tess.4:3)

Tässä yllä olevassa jakeessa sana haureus on alkukielellä 'porneia' mistä tulee sana porno.

Etsitään Jumalan tahtoa
"Kuinka voi nuorukainen pitää tiensä puhtaana? Siten, että hän noudattaa sinun sanaasi.Minä etsin sinua kaikesta sydämestäni, älä salli minun eksyä pois sinun käskyistäsi.Minä kätken sinun sanasi sydämeeni, etten tekisi syntiä sinua vastaan."
(Ps. 119:9-11)

Tehdään päätös
 "Minä olen tehnyt liiton silmäini kanssa: kuinka voisinkaan katsoa neitosen puoleen!" (Job.31:1)

Vaelletaan Hengessä
"Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä. Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan; nämä ovat nimittäin toisiansa vastaan, niin että te ette tee sitä, mitä tahdotte.Mutta jos te olette Hengen kuljetettavina, niin ette ole lain alla.Mutta lihan teot ovat ilmeiset, ja ne ovat: haureus, saastaisuus, irstaus,epäjumalanpalvelus, noituus, vihamielisyys, riita, kateellisuus, vihat, juonet, eriseurat, lahkot,kateus, juomingit, mässäykset ja muut senkaltaiset, joista teille edeltäpäin sanon, niinkuin jo ennenkin olen sanonut, että ne, jotka semmoista harjoittavat, eivät peri Jumalan valtakuntaa.Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.Sellaista vastaan ei ole laki.Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen.Jos me Hengessä elämme, niin myös Hengessä vaeltakaamme." (Gal.5:16-25)

 Paetaan nuoruuden himoja ja etsitään oikeaa seuraa
"Pakene nuoruuden himoja, harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä." (2.Tim.2:22)

"Juo vettä omasta säiliöstäsi, sitä, mikä omasta kaivostasi juoksee.Vuotaisivatko sinun lähteesi kadulle, toreille sinun vesiojasi!Olkoot ne sinun omasi yksin, älkööt vierasten sinun ohessasi.Olkoon sinun lähteesi siunattu, ja iloitse nuoruutesi vaimosta.Armas peura, suloinen vuorikauris-hänen rintansa sinua aina riemulla ravitkoot, hurmautuos alati hänen rakkaudestaan.Miksi, poikani, hurmautuisit irstaaseen naiseen ja syleilisit vieraan vaimon povea?" (Sananl.5:15-20)

"Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee." (Hebr.13:4)