Luottamus Jumalassa

Tunnetko henkilöt: Sadrak, Meesak ja Abednego?
He kieltäytyivät kumartamasta n. 27 m korkeata kultaista kuvapatsasta. Ja kuningas määräsi heidät heitettäväksi tuliseen pätsiin.

"Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: "Nebukadnessar! Ei ole tarpeellista meidän vastata sinulle tähän sanaakaan.
Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt."" (Dan.3:16-18)

Ja kuinka siinä kävi? Hiuskarvakaan ei kärventynyt pätsissä, sillä Jumala oli heidän kanssaan. Pätsiin heitettiin kolme, mutta siellä olikin neljä. Kukahan tuo neljäs oli?

Iankaikkinen kadotus

Monet omaksuvat Raamatusta vain sen mikä sopii omaan ajatteluun, ja se joka on vierasta tai tuntuu vastenmieliseltä, siitä vaietaan tai se työnnetään sivuun, eikä siihen välttämättä edes uskota. Yksi tällainen asia on helvetti.

Kuinka usein olet kuullut saarnapöntöstä saarnattavan helvetistä? Jos et ole kuullut vuosikausiin, niin mieti hetki miksi on näin. Eikö se ole tärkeää ihmisten tietää, että on olemassa iankaikkinen kadotus ja sitten näyttää kuinka sen voi välttää?

Jos me uskomme, että Jeesus Kristus on totuus (Joh.14:6), meidän tulisi uskoa Hänen Sanojaan. ja Jeesus puhuu paljon helvetistä, mm.

"Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin." (Matt.10:28)

Helvetti on iankaikkinen ero Jumalasta (2.Tess.1:9). Siinä ei ole mitään toivoa. Helvetin iankaikkinen kärsimys on tulijärvessä. "Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen." (Ilm.20:13-15).

Vain Jeesuksen risti voi pysäyttää ihmisen matkan helvettiin. Sillä vain ”Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen” (Kol.1:14). ”Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” (Room.6:23). Jeesus, ja Hänen myötä pelastus, vastaanotetaan uskon kautta Häneen.

"Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä." (Joh.6:47)

”Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi". (Ap.t.16:30-31)

Sillä Hän pitää teistä huolen

"Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?" (Matt.6:27)

"Älkää siis murehtiko huomisesta päivästä, sillä huominen päivä pitää murheen itsestään. Riittää kullekin päivälle oma vaivansa." (Matt.6:34)

Toki meillä kaikilla on joskus murheita. Eikä aina ole ystävää lähellä, joka keventäisi kantamustamme. Mutta suuri lohtu on se, että Jumala on jokaisesta murheestamme täysin tietoinen. Ja Sana sanoo:

 "-"heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen"." (1.Piet.5:7)